F-Secure Freedome VPN – Kokemuksia ja arvostelu

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

F-Secure Freedome
Freedome Arvostelu
Arvio
4.3
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 2.5 (2 Arvostelua)

Yhteenveto

F-Securen Freedome on 100 % Suomalainen ja luotettava VPN-palvelu. Freedomen avulla suojaat yksityisyytesi tehokkaasti ja esim. katselet Suomalaisia TV-kanavia ulkomailla nopealla yhteydellä. Freedomella on palvelimia 23 maassa ja sen saat käyttöösi jopa 7 laitteelle yhtä aikaa. Todella helppokäyttöinen käyttöliittymä takaa sen että palvelu soveltuu käyttöön ihan kaikille.

Ota Freedome käyttöösi nyt vuoden sopimuksella hintaan 39,90 €(norm. 49,90 €).

Hyvää

Kotimainen ja luotettava VPN-palvelu

Kokeile 5 vuorokautta ilmaiseksi

30 vuorokauden rahat takaisin takuu

Kilpailukykyinen hinta

Todella helppokäyttöinen käyttöliittymä

Tuki jopa 7 laitteelle

Suomalaiset TV-ohjelmat katsottavissa ulkomailla

Nopea yhteys

Huonoa

Mahdollisuus ainoastaan vuoden tilaukseen

Ei poista Netflix maarajoitusta

Palvelimia ainoastaan 23 maassa

Asiakastuen yhteystiedot suhteellisen vaikeasti löydettävissä verkkosivustolla

F-Secure Freedome Esittely

F-Secure Freedome

F-Securen Freedome VPN on 100 % kotimainen palvelu ja näin ollen turvallinen valinta VPN-yhteydeksi. Freedome ei ole myöskään hinnalla pilattu, sillä sen suosituin vaihtoehto 3 laitteelle maksaa ainoastaan 3,33 € kuukaudessa. Freedome suojaa yksityisyytesi tehokkaasti selatessasi internettiä.

Voit myös kokeilla Freedomea ilmaiseksi 5 vuorokauden ajan. Näin pystyt testaamaan että onko esim. yhteys riittävän nopea ja miten helppokäyttöinen käyttöliittymä on.

Jos päädyt ostamaan Freedomin, niin tällöin sinulla on 30 vuorokauden rahat takaisin takuu. F-secure siis selkeästi luottaa tuotteensa toimivuuteen ja voit kokeilla Freedomea riskittä.

Jos Freedom kiinnostaa, niin jatka lukemista. Löydät tästä arvostelusta kattavan infopaketin Freedome VPN:stä.

Freedome Hinta

Freedome hinta

F-Secure tarjoaa palvelulle 3 erilaista tilausvaihtoehtoa. Miinuspuolena on se että palvelua ei esim. voi tilata kuukaudeksi kerrallaan, vaan kaikki tilaukset ovat 1-2 vuoden kestotilauksia.

Tilausvaihtoehdot ovat seuraavat:

 1. Vuoden tilaus 7 laitteelle 69,90 €
 2. Vuoden tilaus 3 laitteelle 39,90 €(suosituin)
 3. 2 vuoden tilaus 7 laitteelle 89,90 €

Kaikki paketit sisältävät samat perusominaisuudet: Rajoittamaton data, 30 vuorokauden rahat takaisin takuu ja tuki kaikille alustoille.

Maksutapoina kelpaa yleisimmät luottokortit, PayPal ja tilisiirto.

Siirry Tilaamaan Freedome Tästä

Palvelun Ominaisuudet

Freedome jää suoraan sanottuna ominaisuuksiltaan osalle VPN-palveluita mutta tärkeimmät asiat sillä on kuitenkin kunnossa. Erityisesti Freedomen palvelinten määrä jää todella paljon esim. NorVPN:n vastaavasta.

Toinen miinus tälle palvelulle tulee siitä että Freedome ei toimi Kiinassa, jossa on tiukka sensuuri VPN-yhteyksien suhteen. Myös tässä asiassa kannattaa kääntyä NordVPN:n puoleen, joka ainakin vielä toistaiseksi toimii moitteetta myös Kiinassa.

Alla lista palvelun ominaisuuksista:

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä 29
Valtioiden määrä 23
Laitetuki 3-7 laitetta samaan aikaan
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 30 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Ei
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Kyllä
Kerää VPN-lokeja Kyllä
Kill switch toiminto Ei

Yhteyden Nopeus

Freedome saa kiitettävän arvosanan nopeudestaan. Testasimme lähimmällä palvelimella kuinka paljon nopeus putoaa VPN päällä vs ilman VPN:ää. Yhdistimme VPN:n niin ikään fyysisesti lähimmälle palvelimelle.

Ilman VPN:ää

freedome nopeus

VPN päällä

Freedome nopeus vpn

Kuten yltä näkyy, niin latausnopeuden pudotus on ainoastaan muutama Mbps, mikä on todella hyvä suoritus verrattuna muiden VPN-palveluiden keskiarvoon.

Testasimme nopeutta myös VPN:n ollessa yhdistettynä Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle. Latausnopeus laski edelleen todella vähän, mikä on erittäin hyvä suoritus kaukana sijaitsevalta palvelimelta.

Myös omien käyttökokemuksiemme perusteella Freedomen VPN-yhteys toimii nopeasti ja esim. Suomalaisten TV-ohjelmien katselu ulkomailla onnistuu hyvällä kuvanlaadulla. Nopeudesta annamme siis Freedomelle reilusti plussaa.

Luotettavuus Ja Turvallisuus

Kuten jo yllä mainittiin, niin Freedome on Suomalaisen F-Securen tuote ja todella luotettava sellainen. Palvelu myös toimii pääsääntöisesti erittäin hyvin ilman katkoksia.

Yksi syy turvallisuuteen ja luotettavuuteen on se että Suomen yksityisyyttä koskevat lainsäädännöt ovat maailman tiukimpien joukossa. Esim. kansainväliset tiedusteluyhteisöt eivät pääse F-securen kautta käsiksi mihinkään tietoihin.Tietoja ei myöskään jaeta minkään toisen valtion kanssa.

F-securen käyttämät salaustekniikat ovat AES-128, SHA-1 ja 2048-bittinen RSA-menetelmä. Tämä on todettu riittäväksi salaukseksi suurimmalle osalle käyttäjistä.

F-secure ei myöskään pidä mitään lokeja palvelunsa kautta ulkoisiin osoitteisiin muodostetuista yhteyksistä. Mikä tarkoittaa sitä että selauskohteen IP-osoitetta ei pystytä yhdistämään sinuun millään tavalla.

Yritys kuitenkin pitää tilapäisiä lokeja suojatakseen palveluaan vilpilliseltä käytöltä. Näissä lokeissa on tiedot istuntojen kestosta, siirretyistä tietomääristä, julkisesta IP-osoitteesta sekä laitetunnuksesta, joista asiakasohjelma muodostaa yhteyden Freedomen palveluun.

Näiden lokien tarkoituksena on tunnistaa mahdolliset väärinkäytökset tai F-securea vastaan kohdistetut hyökkäykset. Lokeja säilytetään 90 vuorokautta.

Freedome Käyttöönotto

Freedome käyttöliittymä

Palvelun käyttöönotto on todella helppo ja nopea prosessi. Lataa sovellus suoraan haluamallesi laitteelle 5 vuorokauden kokeilujakson ajaksi, tai tilaa palvelu 30 vuorokauden rahat takaisin takuulla.

Sovelluksen lataaminen onnistuu napin painalluksella ja käyttöönotto samoin napin painalluksella. Sinun ei siis tarvitse olla mikään teknologianörtti käyttääksesi Freedomea.

Kun sovellus on käytössä, niin valitset selkeästä listasta mihin maahan ja palvelimeen haluat yhteyden muodostaa. Yhteyden muodostaminen kestää muutamia sekunteja ja tämän jälkeen voit käyttää internettiä anonyymisti.

Sovellus on todella selkeä ja helppokäyttöinen. Se sisältää muutamia mahdollisia lisäasetuksia, kuten selausuojauksen ja seurannaneston. Nämä voit halutessasi asentaa päälle tai pois päältä. Sovellus sisältää myös kätevän ”tracker mapperin”, jonka avulla voit halutessasi katsoa miten sinua seurataan selatessasi internettiä.

Kaiken kaikkiaan Freedome saa meiltä täydet pisteet sekä käyttöönotosta että käyttöliittymästä. Mobiiliversio ja tietokoneversio ovat lähes identtiset ja niitä on molempia yhtä helppo käyttää.

Freedome soveltuu kaikille alustoille. Ainoa huono puoli on että OpenVPN ei ole saatavilla iOS-alustalle mutta IPsec on kuitenkin hyvä korvike sille.

Freedome Ja Netflix

Miten sitten onnistuu Netflix maarajoitusten poistaminen Freedomin avulla? Vastaus on että huonosti.

Jos syy VPN:n hankintaan on se että haluat poistaa Netflixin maarajoitukset, niin tällöin Freedome ei ole sinua varten. Palvelun avulla ei nimittäin pysty poistamaan Netflixin maarajoituksia.

Jos haluat hankkia VPN:n jonka avulla tämä kyseinen asia onnistuu, niin kannattaa tutustua NordVPN:ään.

Torrenttien Lataus

Torrenttien lataus onnistuu Freedomen VPN:llä mutta ainoastaan osassa maista. F-secure ei tue BitTorrenttia tai muita tiedostonjakosovelluksia DMCA-lainsäädännön mukaisesti useissa eri yhdyskäytäväsivustoissa, jotka sijaitsevat USA:ssa tai joita isännöi USA:ssa sijaitseva yritys.

Vaikka BitTorrent sinällään on aivan laillinen tapa jakaa tiedostoja, niin sitä käytetään usein myös tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin jakamiseen. Tästä syystä torrenttien lataaminen Freedomen VPN:llä ei useissa maissa ole mahdollista.

Jos lataat paljon Torrentteja, niin tällöin emme voi suositella Freedomea sinulle. Tässä tapauksessa suosittelemme tutustumaan esim. NordVPN:ään.

Alla vielä maita, joihin tämä rajoitus tällä hetkellä vaikuttaa:

 • Australia
 • Belgia
 • Kanada
 • Ranska
 • Saksa
 • Hongkong
 • Italia
 • Japani
 • Meksiko
 • Alankomaat
 • Puola
 • Singapore
 • Iso-Britannia
 • Yhdysvallat

Suomalaiset TV-ohjelmat

Jos tarkoituksena on katsella Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailta esim. Ruudun tai Areenan kautta, niin tähän tarkoitukseen Freedome soveltuu suhteellisen hyvin.

Ohjelmat näkyvät VPN-yhteyden avulla ja myöskin VPN:n tarjoama nopeus on riittävä niiden katsomiseen korkealla kuvalaadulla.

Testatessamme Freedomea törmäsimme kuitenkin muutaman kerran siihen että Cmore tunnisti Freedomen kautta tulevan yhteyden VPN:ksi. Heillä on siis ilmeisesti loki tunnetuista IP-osoitteista jotka tulevat VPN-yhteyden kautta.

Tämä ongelma kuitenkin ratkesi sillä että laitoimme VPN:n pois päältä ja takaisin. Tämän jälkeen ohjelmia pystyi katsomaan taas normaalisti.

Freedome Tarjous Ja Alennuskoodi

F-secure tarjoaa tällä hetkellä Freedomelle kolmea erilaista tarjousta, joista suosituin on vuoden sopimus 3 laitteelle 39,90 €(norm. 49,90 €).

Tämän lisäksi koodilla ONLINE50 saat mahdollisesti vielä 50 % lisäalennuksen. Emme voi kuitenkaan mennä takuuseen koodin toiminnasta, sillä emme ole alennuskoodisivusto.

Tilaa Freedome ja testaa alennuskoodi

F-Secure Total

Jos haluat Freedomen lisäksi lisää tietoturvaa, niin F-securen Total voi olla tutustumisen arvoinen vaihtoehto.

Total on kokonaisvaltainen tietoturvaratkaisu, joka sisältää SAFE-tietoturvan, Freedom VPN:n, KEY-salasanojenhallintasovelluksen ja SENSE-kodinsuojauksen.

Tällä paketilla hoidat kaikki tietoturvaa koskevat asiat kuntoon yhdellä kerralla!

Yhteenveto

Freedome on Suomalainen ja turvallinen VPN:n peruskäyttöön. Yhteyksien nopeudet ovat kiitettävällä tasolla ja anonyymisti toimiminen internetissä onnistuu mainiosti turvallisten salauksien avulla.

Ominaisuuksiltaan Freedome kuitenkin jää jonkin verran pahimmista kilpailijoistaan. Sen palvelinverkosto ei ainakaan tällä hetkellä ole kovin kattava ja esim. Netflixin maarajoitusten poistaminen ei ole mahdollista.

Jos Netflix tai Torrenttien lataaminen ei ole osa päivittäistä rutiinia, niin siinä tapauksessa Freedome on juuri luotettavuutensa takia oiva vaihtoehto. Palvelun hinnoittelu on myös erittäin kilpailukykyinen.

Freedomen pluspuoliin kuuluu ehdottomasti myös ilmainen 5 vuorokauden kokeilujakso. Voit siis testata VPN:ää ilman rekisteröitymistä 5 päivän ajan.

Käyttöliittymä on myös ehdottomasti Freedomen vahvuus. Sovellusta on erittäin helppo käyttää ja se toimii moitteetta.

Kaiken kaikkiaan voimme suositella Freedomia peruskäyttöön yksityisyyden suojaamiseksi tai Suomalsiten TV-ohjelmien katseluun ulkomailla. Jos kuitenkin etsit monipuolisia ominaisuuksia VPN:ltä, niin tässä tapauksessa Freedom ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Alla vielä plussat ja miinukset Freedomelle:

Plussat

Kotimainen ja luotettava VPN-palvelu
Kokeile 5 vuorokautta ilmaiseksi
30 vuorokauden rahat takaisin takuu
Kilpailukykyinen hinta
Todella helppokäyttöinen käyttöliittymä
Tuki jopa 7 laitteelle
Suomalaiset TV-ohjelmat katsottavissa ulkomailla
Nopea yhteys

Miinukset

Mahdollisuus ainoastaan vuoden tilaukseen
Torrenttien lataus rajoitettua
Ei poista Netflix maarajoitusta
Palvelimia ainoastaan 23 maassa
Asiakastuen yhteystiedot suhteellisen vaikeasti löydettävissä verkkosivustolla

Siirry Tilaamaan Freedome Tästä

Freedom Kokemuksia

Oletko käyttänyt Freedomia? Olitko tyytyväinen palveluun?

Kommentoi alle kokemuksistasi tai kysy meiltä kysymyksiä. Napsauta myös tähtiarvio Freedomelle kommentoinnin yhteydessä.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: F-secure.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

3 Kommenttia “F-Secure Freedome VPN – Kokemuksia ja arvostelu”

 1. F-Secure Freedome VPN – Kokemuksia ja arvostelu

  Freedome ja YLE areena

  Eipä näy YLE areena ulkomailla f-securen freedomella

  1. Post
   Author
   F-Secure Freedome VPN – Kokemuksia ja arvostelu

   Testasimme tätä nyt 8.6.2021 ja näyttäsi jälleen pelaavan mainiosti. Freedomen kanssa tuntuu aina silloin tällöin olevan pieniä katkoksia Areenan toimivuuden kanssa mutta edelleen pidämme Freedomea varmimpana vaihtoehtona, jos haluat katsella Areenaa ulkomailla.

   Timo
   Ylläpito

 2. F-Secure Freedome VPN – Kokemuksia ja arvostelu

  Matkustelen paljon ja käytän Freedomea Suomalaisten TV-ohjelmien katseluun ulkomailla. Toimii ilman ongelmia!

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää