NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

NordVPN
NordVPN Arvostelu
Arvio
4.8
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 3 (4 Arvostelua)

Yhteenveto

NordVPN on yksi markkinoiden suosituimmista ja monipuolisimmista VPN-palveluntarjoajista. Tämä Panamaan rekisteröity yhdistys tarjoaa käyttäjilleen massiivisen yli 5400 palvelimen verkoston 60 maassa, mikä tekee siitä yhden laajimman verkoston omaavista VPN-palveluista maailmassa. Tästä artikkelista löydät runsaasti infoa NordVPN:n tarjoamista ominaisuuksista.

Ota NordVPN käyttöösi nyt 3 vuoden sopimuksella ja säästä 70 %. Hinta ainoastaan 3,17 €/kk.

Hyvää

Kilpailukykyinen hinta

Erittäin kattava verkosto. Yli 5400 palvelinta 60 maassa

Kiertää Netflixin maarajoitukset

Katso Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla

30 vuorokauden rahat takaisin-takuu

Ei kerää lokitietoja

Laitetuki 6 laitteelle

Toimii Kiinassa

Nopeat yhteydet

Soveltuu Torrenttien lataamiseen

Huonoa

Karttapohjainen käyttöliittymä voi olla hieman kömpelö joissain tilanteissa

Ei PayPal- maksuominaisuutta

NordVPN Palvelun Esittely

nordvpn

NordVPN on Vpnpalvelu.fi sivustomme ylivoimaisesti suosituin VPN-palveluntarjoaja. Yhteys on erittäin nopea ja sillä on todella kattava palvelinverkosto 60 maassa. Lisäksi sen hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna kilpailijoihin.

Yhteydellä ohitat Netflixin maarajoitukset ja katselet Suomalaisia TV-ohjelmia maailmalla luotettavalla ja nopealla yhteydellä. Se sisältää myös erityisominaisuuksia esim. suoratoistoon, Torrenttien lataamiseen ja turvallisuuteen liittyen.

Oikeastaan ainoa haittapuoli palvelussa on se että se ei hyväksy PayPal- maksuja. Tämän lisäksi osa käyttäjistä ei ole pitänyt sen käyttöliittymää parhaana mahdollisena.

Tästä artikkelista löydät kattavan tietopaketin NordVPN:stä. Jatka siis lukemista jos haluat tietää lisää kyseisestä VPN:stä.

NordVPN Hinta

NordVPN hinta

Palvelu tarjoaa 4 erilaista hinnoittelua tuotteelleen. Palvelun hinta riippuu tilauksen pituudesta. Luonnollisesti mitä pidempi tilaus, sitä alhaisempi hinta.

Vaihtoehdot ovat seuraavat:

 1. 3 vuoden sopimuksen hinta on 3,17 €/kk(Maksat 114,33 € 3 vuoden välein)
 2. 2 vuoden sopimuksen hinta on 4,54 €/kk(Maksat 108,98 € 2 vuoden välein)
 3. 1 vuoden sopimuksen hinta on 6,36 €/kk(Maksat 76,33 € 1 vuoden välein)
 4. 1 kuukauden sopimuksen hinta on 10,87 €/kk(Maksat 10,87 € joka kuukausi)

Maksutapoina hyväksytään yleisimmät luottokortit, Amazon Pay, Apple Pay, Google Pay, Kryptovaluutat ja Alipay. Valitettavasti PayPal ei ainakaan tällä hetkellä ole hyväksyttävien maksutapojen joukossa.

Siirry Tilaamaan NordVPN 70 % Alennuksella

Palvelun Ominaisuudet

VPN sisältää mm. seuraavat ominaisuudet:

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä 5492
Valtioiden määrä 60
Laitetuki 6 laitetta samaan aikaan
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 30 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Kyllä
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Kyllä
Kerää VPN-lokeja Ei
Kill switch toiminto Kyllä

Onko NordVPN:n Yhteys Nopea?

Omien testiemme perusteella voimme todeta että tämä VPN-yhteys on pääosin erittäin nopea ja latausajat eivät laske paljon verrattuna siihen kun VPN ei ole päällä. Esim. suoratoisto onnistuu todella mallikkaasti. Emme myöskään ole havainneet suuria nopeusmuutoksia eri vuorokauden aikoihin.

Emme kuitenkaan anna palvelulle täysiä pisteitä yhteysnopeudesta sillä siitä löytyy jonkin verran negatiivisia kommentteja eri foorumeilta.

Esim. päiväsaikaan Pohjois-Amerikassa sijaitsevilla palvelimilla, jossa käyttäjiä on todella paljon on havaittu pientä vaihtelua nopeuden suhteen. Suomessa tai muualla Euroopassa vastaavia ongelmia ei kuitenkaan ole havaittu.

Samalla täytyy kuitenkin todeta että omissa testeissämme emme vastaavaa ongelmaa havainneet testatessamme Yhdysvaltalaisilla palvelimilla. Nopeuden tippuminen osalla käyttäjistä johtuu siis todennäköisesti siitä että palvelimella on vain sattunut olemaan paljon ruuhkaa juuri testaushetkellä.

NordVPN tarjoaa esimerkiksi suoratoistolle omia juuri tähän käyttöön tarkoitettuja palvelimia, joka takaa sen että vahvasta suojauksesta huolimatta yhteydet soveltuvat hyvin myös suoratoistoon.

Palvelu on myös ansainnut vuonna 2018 kunniamerkin nopeista yhteyksistään Ooklan nopeustestiltä. Ooklan nopeustesti on yksi netin suosituimmista nopeustesteistä, jolla on tehty yli 21 biljoonaa testiä vuodesta 2006 alkaen.

Yli 5492 palvelinta 60 maassa mahdollistaa sen että sinulla on lyhyt matka palvelimelle käytit VPN:ää missä päin maailmaa tahansa. Tämä takaa myös luotettavan ja nopean yhteyden.

Palvelun Luotettavuus

NordVPN on jo pitkään alalla toiminut VPN-yhteyksiä tarjoava yritys ja voidaan todeta että luotettavampaa VPN-yhteyksien tarjoajaa saa hakea.

Palvelulta löytyy myös referenssejä tukemaan luotettavuutta. Esim. pcmag.com ja cnet.com nostavat arvioissaan yrityksen yhdeksi luotettavimmista VPN-palveluntarjoajista.

Turvallisuuden takaamiseksi palvelu käyttää AES 256-, RSA 2048- ja SHA 2-salaustekniikoita. Tämän lisäksi palvelimia suojaava palomuuri ja SSH-yhteyksissä käytössä olevat eri portit. Tämä takaa sen että käyttäjän yksityisyys on todella hyvin turvattu.

Yritys on rekisteröity Panamalle, mikä tarkoittaa sitä että sen ei paikallisten lakien mukaan täydy pitää asiakaslokia käyttäjistään. Tämä on yksi lisäplussa palvelun luotettavuuden ja turvallisuuden kannalta katsottuna.

Miten Palvelun Käyttöönotto Onnistuu?

NordVPN käyttöliittymä

Palvelun tilaaminen ja käyttöönotto on tehty erittäin helpoksi ja nopeaksi. Maksettuasi tilauksen sinun tulee ainoastaan painaa ”Lataa”- painiketta ja sovellus asentuu itsestään tämän jälkeen.

Asentamisen jälkeen painat ”Quick Connect” painiketta/valitset haluamasi palvelimen karttapohjaisen käyttöliittymän avulla ja VPN-yhteys on toiminnassa. Kätevä palvelinlista kattaa kaikki 5492 palvelinta ja pääset myös valitsemaan erikoispalvelimia niiden omilta välilehdiltään.

Koko tilaus- ja käyttöönottoprosessi kestää ainoastaan minuutteja.

Mobiilisovellus toimii myös loistavasti ja on täysin samanlainen Windows- sovelluksen kanssa. NordVPN on selkeästi panostanut mobiilisovelluspuoleen, mikä on hyvä asia sillä tämä asia ei ole näin kaikkien VPN-palveluiden osalta.

Käyttöliittymästä annamme ainoan miinuksen siitä että karttapohjainen sovellus saattaa olla hieman kömpelö käyttää alueilla joilla on paljon palvelimia.

Sijaintinappuloita on niin paljon että palvelimen valinta saattaa isosormisimmille olla hieman kömpelöä.

NordVPN Ja Netflix

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista VPN:n käyttäjille tuntuu olevan Netflixin maarajoitusten poistaminen. Tämä ei ole mikään ihme sillä esim. USA:n Netflix näyttää sisältöä huomattavasti enemmän kuin Suomen vastaava.

Moni VPN ei pysty kiertämään tätä maarajoitusta mutta onneksi NordVPN ei ole yksi näistä palveluista. NordVPN:llä voit katsella siis USA:n Netflixiä.

USA:n lisäksi VPN toimii myös useiden muiden maiden Netflix-kirjastojen kanssa. Tämä on suuri plussa NordVPN:lle jos sinulle on tärkeää että pystyt seuraamaan eri maiden Netflix sisältöä.

Yritys antaa verkkosivustollaan loistavat ja yksityiskohtaiset ohjeet siihen, miten saat Netflix USA:n tai muita suoratoistopalveluita näkymään haluamaltasi alueelta.

Katso parhaat VPN:t Netflixin katsomiseen.

Suomalaiset TV-ohjelmat Ulkomailla

Toinen suuri syy VPN:n hankintaan on Suomalaisten TV-ohjelmien katselu ulkomailla. NordVPN soveltuu tähän loistavasti koska sillä on yli 40 palvelinta myös Suomessa.

Areenan, Ruudun tai vaikkapa Cmoren katselu onnistuu siis mainiosti mistä päin maailmaa tahansa.

Päivitys 15.12.2019: NordVPN ei toimi tällä hetkellä Yle Areenan kaiken sisällön avaamiseen ulkomailta käsin. Jos olet hankkimassa VPN:ää tähän tarkoitukseen, niin suosittelemme vahvastti F-securen Freedomea. Muut Suomalaiset suoratoistot toimivat kuitenkin myös NordVPN:llä.

Tästä aiheesta löydät lisää infoa artikkelista Yle Areena ulkomailla VPN:n avulla.

NordVPN Alennuskoodi

NordVPN tarjoaa tällä hetkellä asiakkailleen 70 %:n alennusta jos teet 3 vuoden sopimuksen. Tähän alennukseen et tarvitse alennuskoodia vaan alennus on suoraan käytössäsi siirryttyäsi NordVPN:n verkkosivustolle.

NordVPN Toiminta Kiinassa

Olet jo varmasti tietoinen siitä että internet on vahvasti sensoroitu Kiinassa. Valtion ns. ”suuri palomuuri” estää käyttäjiltä pääsyn usealle eri verkkosivustolle. NordVPN:n avulla voit kuitenkin kätevästi poistaa myös Kiinan ”suuren palomuurin” rajoitukset.

NordVPN on yksi harvoista VPN-palveluista, jotka toimivat luotettavasti myös Kiinassa. NordVPN ei tarjoa yhtään palvelinta Kiinassa, mikä tarkoittaa sitä että sen ei tarvitse noudattaa Kiinan monimutkaisia datan siirtolakeja.

NordVPN tarjoaa käyttäjilleen ns. ”sotkettuja palvelimia”. Nämä palvelimet on erityisesti suunniteltu käytettäviksi maista, joissa internetin käyttö on vahvasti sensuroitua.

Jos siis tarvitset luotettavan VPN:n, joka toimii Kiinassa, niin NordVPN on ehdottomasti yksi parhaista vaihtoehdoista.

Yhteenveto

NordVPN on erittäin suosittu ja luotettava VPN-palveluntarjoaja. Olemme testanneet palvelun läpikotaisin ja emme juuri löytäneet siitä huonoja puolia. Nordvpn onkin vertailujemme perusteella tämän hetken paras VPN.

Myös käyttäjäarvostelut antavat palvelulle pääsääntöisesti hyvät pisteet, joten sitä voi lämpimästi suositella.

Palvelu soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin ja sen palvelinverkosto on todella laaja. Pidämme NordVPN:ää yhtenä tämän hetken parhaista VPN-yhteyksien tarjoajista.

Palvelun yksittäinen kuukausimaksu on kohtuullisen suuri mutta jos tilauksen tekee esim. 3 vuodeksi kerrallaan, niin tällöin kuukausihinta pienenee ja on erittäin kilpailukykyinen verrattuna kilpailijoihin.

Alla vielä plussat ja miinukset asiantutijaraatimme mielestä:

Plussat

Kilpailukykyinen hinta
Erittäin kattava verkosto. Yli 5400 palvelinta 60 maassa.
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Katso Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla
30 vuorokauden rahat takaisin-takuu
Ei kerää lokitietoja
Laitetuki 6 laitteelle
Toimii Kiinassa
Nopeat yhteydet
Soveltuu Torrenttien lataamiseen

Miinukset

Karttapohjainen käyttöliittymä voi olla hieman kömpelö joissain tilanteissa
Ei PayPal- maksuominaisuutta

Siirry Tilaamaan NordVPN 70 % Alennuksella

Kokemuksia NordVPN:stä

Onko sinulla kokemuksia NordVPN:stä tai haluaisitko esittää meille kysymyksiä?

Jaa alle kokemuksesi kommentoimalla ja napsauta myös tähtiarvio tälle VPN-palvelulle. Näin autat muita käyttäjiä löytämään itselleen sopivimman VPN-yhteyden.

Lähteet: Nordvpn.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

7 Kommenttia “NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?”

 1. NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

  Hankin tämän voidakseni katsoa Areenaa, Ruutua sekä Katsomoa rajoituksetta ulkomailla missä asun, mutta nihkeästi toimii. TV ei ole avannut ohjelmia kertaakaan, tuumaa vain, että ei katsottavissa ulkomailla ja tabletilla yhteys katkeaa jatkuvasti. Hukkaan heitettyä aikaa.

  1. Post
   Author
   NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

   Moi Jenni,

   Tämä pitää paikkansa, NordVPN ei tällä hetkellä toimi suomalaisten tv-ohjelmien katseluun ulkomailla. Tähän tarkoitukseen suosittelemme Freedomea. Areena, Ruutu ja Katsomo toimivat mainiosti ulkomailta käsin Freedomella.

   Terveisin,
   Ylläpito

 2. NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

  Loistava vpn

  Itse olen testannut useita vpn palveluita ja pakko todeta että Nordvpn on ollut ihan ehdottomasti paras sekä nopeutensa että luotettavuutensa puolesta. Palvelussa on kaikki vpn:ltä vaadittavat ominaisuudet ja olen ollut todella tyytyväinen asiakas.

 3. NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

  Vaikea lopettaa tilaus

  Toimii ok mutta vaikea lopettaa tilaus. Toisin kuin kilpailijoilla, ei ole cancel subscription -kohtaa, vaan pitää meilata aspaan, joka ei suostu katkaisemaan tilausta, vaan yrittää myydä lisää. Haaskaavat aikaa, kun pitää ottaa monta kertaa yhteyttä. Paypalin puuttuminen on myös huono juttu ja varmasti liittyy tähän lopettamisen vaikeuteen. Paypalilla on helpompi kuin luottokortilla lopettaa toistuva maksu, jos palveluntoimittaja on huijari/änkyrä.

 4. NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

  VOI VOI kun toimisi edes

  Jos tää on jokun mielestä hyvä siten niin on itse en vakuutunut tämä toiminista olenenkaan YHDISTYS ei aina onnistu pitää yrittää monta kertaa Automaati yhdistäminen epävarmaa

  1. Post
   Author
   NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

   Olemme huomanneet samaa ongelmaa monen eri VPN palvelun kohdalla viime aikoina. Syynä on hyvin todennäköisesti se että tässä poikkeustilanteessa palvelinten käyttö on moninkertaistunut ja kuormittaa tällä hetkellä palvelimia todella paljon.

   Terveisin,

   Timo
   VPNpalvelu.fi

 5. NordVPN kokemuksia – Onko tämä vuoden 2022 paras VPN?

  MTV ja Ruutu toimii

  Asun ulkomailla ja tulee käytettyä tätä lähinnä Suomitelkkarin katseluun MTV.fi:n ja Ruudun kautta. Toimii loistavasti ja hyvällä nopeudella! On myös helppo asentaa ja käyttää.

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää