Private Internet Access VPN – kokemuksia ja arvostelu 2022

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

Private Internet Access
Private Internet Access Arvostelu
Arvio
4.4
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 0 (0 Arvostelua)

Yhteenveto

Private Internet Access on yksi markkinoilla pisimpään toimineista VPN-palveluntarjoajista. Se tarjoaa käyttöösi monipuolisen VPN:n suhteellisen edullisesti. Yhteysnopeudet ovat hyvää luokkaa ja palvelinverkosto suhteellisen laaja. VPN soveltuu erinomaisesti Torrenttien lataamiseen, kiertää Netflix USA:n maarajoitukset ja tarjoaa käyttäjälleen vahvan suojauksen. PIA ei myöskään kerää minkäänlaisia lokeja käyttäjistään

Ota Private Internet Access käyttöösi vuoden sopimuksella hintaan 3,33 $/kk ja säästä 67 %.

Hyvää

Torrenttien lataus onnistuu mainiosti

Vahva salaus

Kilpailukykyinen hinnoittelu

Keskimääräistä paremmat yhteysnopeudet

Kiertää Netflixin maarajoitukset

10 laitetta samanaikaiseti

Kill switch- ominaisuus

Ei todistetusti kerää käyttäjälokeja

Monipuoliset asetuksien säätömahdollisuudet

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Paljon palvelimia Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Huonoa

Yhteyksien toiminta Kiinassa kyseenalainen

24/7 chat-tuki ainoastaan maksaville asiakkaille

Käyttöliittymä ei saatavilla Suomen kielellä

Yrityksen sijainti Yhdysvalloissa

Ainoastaan 7 vuorokauden rahat takaisin takuu

Private Internet Access Esittely

Private Internet Access logo

Private Internet Access eli PIA on yksi suurimmista ja markkinoilla pisimpään toimineista VPN-palveluntarjoajista. Yritys on perustettu vuonna 2010, joten se on toiminut markkinoilla jo lähes 10 vuotta.

Kyseessä on todella monipuolinen ja suhteellisen edullinen VPN. Saat käyttöösi todella kattavasti erilaisia lisäominaisuuksia.

Tästä arvostelusta löydät kaiken tarvittavan tiedon Private Internet Accessin tarjoamasta VPN:stä. Lue arvostelu ja päätä onko tämä sinulle sopiva vaihtoehto.

PIA Hinta

PIA hinta

PIA on hinnoitellut palvelunsa erittäin kilpailukykyisesti verrattuna pahimpiin kilpailijoihin. Erityisesti sen kuukausittainen paketti on yksi markkinoiden edullisimmista.

PIA tarjoaa asiakkailleen seuraavat tilausvaihtoehdot:

 1. Kuukausittainen tilaus hintaan 6,95 $/kk
 2. 6 kuukauden tilaus hintaan 5,99 $/kk(laskutetaan 35,95 $ 6 kuukauden välein)
 3. Vuoden tilaus hintaan 3,33 $/kk(laskutetaan 39,95 $ vuoden välein)

Kaikki palvelun monipuoliset ominaisuudet kuuluvat jokaiseen pakettiin. Maksutapoina PIA hyväksyy yleisimmät luottokortit, PayPalin, Amazon Payn ja kryptovaluutat.

Siirry Tilaamaan PIA 67 % Alennuksella

Palvelun Ominaisuudet

PIA on yksi monipuolisimmista VPN:stä. Saat sen mukana käyttöösi seuraavat ominaisuudet:

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä Yli 3335
Valtioiden määrä 30
Laitetuki 10 laitetta samaan aikaan
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 7 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Kyllä
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Kyllä
Kerää VPN-lokeja Ei
Kill switch toiminto Kyllä

Tämän lisäksi sinulla on mahdollisuus saada käyttöösi mm. seuraavat lisäominaisuudet:

 • Vahva suojaus(max. SHA256, AES-256 ja RSA-2048)
 • DNS vuotojen suojaus
 • Parhaan palvelimen automaattinen etsintä
 • Yheyden katkeamisen suojaus
 • Anonyymi IP
 • Blokkaa mainokset, trackerit ja haittaohjelmat

Private Internet Access Yhteysnopeudet

Yksi tärkeimmistä asioista VPN:n valinnassa on luonnollisesti sen tarjoamat yhteysnopeudet. Otimme siis PIA:n testiin ja selvitimme miten se pärjää nopeusvertailussa.

Testasimme nopeutta Speedtest.net:n avulla ja tulokset olivat seuraavat:

Benchmark nopeus ilman VPN:ää lähimmältä palvelimelta:

 • Bing: 2ms
 • Latausnopeus: 25,76 Mbps
 • Lähetysnopeus: 15,78 Mpbs

VPN päällä USA:ssa sijaitseva palvelin:

 • Bing: 234ms
 • Latausnopeus: 21,45 Mbps
 • Lähetysnopeus: 12,78 Mpbs

VPN päällä Isossa-Britanniassa sijaitseva palvelin:

 • Bing: 185ms
 • Latausnopeus: 22,68 Mbps
 • Lähetysnopeus: 15,48 Mpbs

VPN päällä Australiassa sijaitseva palvelin:

 • Bing: 125ms
 • Latausnopeus: 23,75 Mbps
 • Lähetysnopeus: 18,62 Mpbs

Lopputulemana voidaan sanoa että tulokset olivat erittäin hyviä. PIA ei ole nopein testaamamme VPN mutta ei myöskään jää kovin paljoa nopeimmille VPN:lle(ExpressVPN ja SaferVPN).

Nopeus myös pysyi suhteellisen tasaisena riippumatta siitä mihin päin maailmaa testasimme. Tämä antaa positiivisen kuvan palvelimien luotettavuudesta. Emme myöskään törmänneet minkäänlaisiin ongelmiin yhdistäessämme palvelimille, vaan yhteydet muodostuivat aina muutamassa sekunnissa.

Latausnopeus laski enimmillään n. 15 % testatessa Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle, mitä voidaan pitää erinomaisena suorituksena. Jos siis nopeus on ratkaiseva tekijä VPN:n hankinnassa, niin Private Internet Access ei missään tapauksessa ole huono vaihtoehto.

* Huomioi että nopeustestien tulokset ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella eri käyttäjillä. Testaamme kuitenkin jokaisen VPN-palvelun samalla tavalla, joten testien tuloksia voidaan pitää suhteellisen luotettavina vertailuissamme.

PIA Luotettavuus Ja Turvallisuus

PIA pitää majaansa Yhdysvalloissa, jota voidaan lähtökohtaisesti pitää negatiivisena asiana sillä tunnetusti Yhdysvalloissa ei ole maailman tiukimmat lait yksityisyyden suojan suhteen.

Palvelulla ei kuitenkaan ole havaittu mitään vuotoja sen historian aikana, mikä luonnollisesti on positiivinen asia. Sillä on myös tiukka ”ei lokeja” politiikka, mikä ideaalisti tarkoittaa sitä että internet sessioistasi ei kerätä minkäänlaista lokitietoa palvelun tietokantoihin.

Useat VPN-palveluntarjoajat kertovat noudattavansa ”ei lokeja” politiikkaa mutta lähemmällä tarkastetulla kuitenkin löytyy jotain tietoja mitä joko käyttäjistä tai sessioista kerätään.

PIA kuitenkin läpäisee tämän tarkastelun loistavasti. Itseasiassa tässä PIA:n sivuilta löytyvässä artikkelissa ohjataan käyttäjiä oikeuden dokumentteihin, jotka osoittavat että ainoa data mitä PIA tarjoaa oli palvelimen yleinen sijainti. Mitään käyttäjiin liittyvää dataa ei ollut jaettu.

Tämä puhuu vahvasti sen puolesta että Private Internet Access on yksi turvallisimmista VPN:stä yksityisyyden suojaamisessa, siitäkin huolimatta että sen sijainti on Yhdysvalloissa.

Myös yhteyksien salaus on hoidettu todella mallikkaasti. Perusasetuksissa yhteys on salattu 128-bittisellä salauksella, mikä ei ole ideaali mutta voit vaihtaa asetuksista salauksen 256-bittiseen salaukseen, mikä on markkinoilla standardi.

Voit myös valita suojauksen vahvuuden datan tunnistamisessa ja ”Handshaken” osalta. Nämä molemmat auttavat tietokonettasi ja palvelinta vahvistamaan siirretyn datan ja yhteyden aitouden.

Perusasetukset ovat SHA1 ja RSA-2048 mutta voit halutessasi tuplata vahvistusavaimen ja ”Handshaken” SHA256:een ja RSA-4096:een. Maksimiasetuksilla saat luonnollisesti parhaan suojan mutta tämä saattaa vaikuttaa yhteyden nopeuteen jonkin verran.

Kaiken kaikkiaan perusteellisen kaivamisen jälkeen emme löytäneet PIA:sta mitään epäilyttävää lokien keräämisen, DNS vuotojen tai suojauksen osalta, joten voimme suositella sitä turvallisena VPN-palveluna.

Fakta on kuitenkin se että yrityksen sijainti Yhdysvalloissa ei missään nimessä ole VPN-palveluntarjoajalle mikään maailman houkuttelevin asia käyttäjien kannalta.

Miten Käyttöönotto Onnistuu?

PIA käyttöliittymä

Prosessi PIA:n käyttönottamiseksi on todella helppo ja nopea. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin, minkä kautta pääset lataamaan käyttöliittymän haluamallesi alustalle.

Ohjelman latauksen jälkeen VPN on välittömästi käytössäsi.

Käyttöliittymä on helppo käyttää ja se on myös visuaalisesti miellyttävä. Kaikki tarvittava löytyy muutamalla napin painalluksella eikä käyttöön vaadita sen kummempaa teknistä osaamista.

Tuettuja alustoja ovat kaikki suosituimmat alustat, kuten esim. Windows, Android ja iOS.

Palvelimien Sijainnit

Palvelimien sijainnit

Private Internet Accessin palvelinverkosto on suhteellisen laaja. Sillä on yli 3335 palvelinta 30 eri maassa. Itse palvelinten määrä on todella hyvä mutta maita voisi olla enemmänkin. Esim. NordVPN tarjoaa yli 60 maan verkoston.

Palvelinverkosto pärjää kuitenkin vertailussa hyvin suurimmalle osalle VPN-palveluista, joten tämä ei ole missään nimessä syy minkä takia IA kannattaisi jättää laskuista pois.

PIA Ja Netflix

Yksi suurimmista syistä VPN-yhteyden hankkimiseen tänä päivänä on se että pystyykö sillä kiertämään Netflixin maarajoituksia. Testasimme siis tämän asian PIA:n yhteyksillä ja selvitimme onnistuuko USA:n Netflixin katsominen.

Private Internet Access suoriutui tässä asiassa kohtuullisesti. Yritimme kiertää Netflixin maarajoitukset testaamalla 5 eri palvelinta eri puolilla yhdysvaltoja.

3/5 palvelimella maarajoitusten poistaminen onnistui, mitä voi pitää kohtuullisena suorituksena huomioiden sen että Netflix yrittää aktiivisesti etsiä tunnettuja VPN IP-osoitteita ja blokata ne.

Netflix USA:n maarajoitusten poistaminen siis onnistuu tämän VPN:n avulla mutta voit joutua testaamaan muutamaa eri palvelinta ennen kuin onnistut tässä.

Toimivuus Kiinassa

Private Internet Access ei toimi ainakaan kovin luotettavasti Kiinassa. Esim. Redditin keskustelujen perusteella voidaan todeta että käyttäjät Kiinassa ovat joutuneet tekemään manuaalisesti muutoksia asetuksiin ja luottamaan kolmansien osapuolten scripteihin, jotta ovat pystyneet ohittamaan Kiinan VPN blokit.

Tämä ei ole tietenkään ideaalista normaalille käyttäjälle, joten Kiinassa vieraileville suosittelemme NordVPN:ää tai ExpressVPN:ää joiden yhteydet toimivat todistetusti  myös Kiinassa

Suomalaiset TV-ohjelmat Ulkomailla

PIA:lla on palvelimia myös Suomessa, joten oletettavasti Suomalaisten TV-ohjelmien katselu ulkomailla on mahdollista. Emme kuitenkaan päässeet testaamaan tätä ominaisuutta, joten emme voi 100 % varmuudella luvata että TV-ohjelmat toimivat ulkomailla.

Suomalaisten TV-ohjelmien katseluun ulkomailla suosittelemme ehdottomasti Freedomea, jonka VPN-yhteydellä katsot Areenaa, Ruutua tai Katsomoa ulkomailla ilman ongelmia.

Torrenttien Lataus PIA VPN:llä

Jos VPN:n käyttötarkoituksena on Torrenttien lataus, niin Private Internet Access on erinomainen vaihtoehto!

PIA ei seuraa mitään yhteyksiä, joten Torrentteja voi ladata täysin anonyymisti. Palvelu ei myöskään esim. blokkaa tai rajoita datasiirtoa Torrenttien lataamisen yhteydessä.

Itseasiassa PIA on kerännyt mainetta vuosien saatossa olemalla nimenomaan Torrent-ystävällinen VPN, joten voimme lämpimästi suositella tätä VPN:ää Torrenttien lataamiseen.

Yhteenveto

Private Internet Access on yksi pisimpään markkinoilla toiminut VPN-palveluntarjoaja, ja se tarjoaa monipuolisen paketin suhteellisen edullisilla hinnoilla.

Positiivisiin puoliin voidaan lukea ainakin yhteysnopeudet, vahva suojaus, ”Ei lokeja” politiikka ja erinomainen soveltuvuus Torrenttien lataamiseen.

Myös palvelinverkosto on suhteellisen kattava, jäämme kuitenkin kaipaamaan lisää maita verkostoon, sillä tällä hetkellä vaihtoehtoja on ainoastaan 30 maassa. Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa kattavuus on hyvä, mutta muualla maailmassa palvelimia on hyvin hajanaisesti.

Muita negatiivisia puolia ovat yrityksen sijainti Yhdysvalloissa ja 24/7 Chat-tuki ainoastaan maksaville asiakkaille. PIA:n asiakaspalvelu on muutenkin saanut jonkin verran moitteita eri keskustelufoorumeilla mm. hitaudestaan.

Myös ainoastaan 7 vuorokauden rahat takaisin takuu voidaan lukea negatiivisksi asiaksi, sillä lähes kaikki muut palvelut tarjoavat tuotteilleen 30 vuorokauden takuuta.

Kaiken kaikkiaan PIA on varteenotettava vaihtoehto silloin, jos etsit suhteellisen edullista, nopeaa ja varmasti ”Ei lokeja” politiikkaa noudattavaa VPN-palvelua. Myös P2P lataukseen voimme suositella tätä VPN:ää.

Alla vielä plussat ja miinukset PIA:lle:

Plussat

Torrenttien lataus onnistuu mainiosti
Vahva salaus
Kilpailukykyinen hinnoittelu
Keskimääräistä paremmat yhteysnopeudet
Kiertää Netflixin maarajoitukset
10 laitetta samanaikaiseti
Kill switch- ominaisuus
Ei todistetusti kerää käyttäjälokeja
Monipuoliset asetuksien säätömahdollisuudet
Helppokäyttöinen käyttöliittymä
Paljon palvelimia Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Miinukset

Yhteyksien toiminta Kiinassa kyseenalainen
24/7 chat-tuki ainoastaan maksaville asiakkaille
Käyttöliittymä ei saatavilla Suomen kielellä
Yrityksen sijainti Yhdysvalloissa
Ainoastaan 7 vuorokauden rahat takaisin takuu

Siirry Tilaamaan PIA 67 % Alennuksella

Private Internet Access Kokemuksia

Oletko käyttänyt tätä VPN:ää? Minkälaisia kokemuksia sinulla on palvelusta.

Kommentoi alle kokemuksistasi tai esitä meille kysymyksiä liittyen Private Internet Access VPN:ään.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: Privateinternetaccess.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää