PureVPN kokemuksia – Edullinen ja nopea VPN – Lue arvostelu

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

PureVPN
PureVPN Arvostelu
Arvio
4.5
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 0 (0 Arvostelua)

Yhteenveto

PureVPN on Hong Kongissa sijaitseva yhtiö, jonka tarjoama VPN on yksi markkinoiden edullisimmista vaihtoehdoista. Palvelu tarjoaa käyttäjälleen massiivisen yli 2000 palvelimen verkoston 140 maassa. PureVPN on selkeästi panostanut VPN:n ominaisuuksiin, sillä niitä on tarjolla todella monipuolisesti. VPN:n avulla esim. kierrät Netflixin maarajoitukset, lataat torrentteja tai vaikkapa katselet Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla.

Ota PureVPN käyttöösi 3 vuoden sopimuksella hintaan 1,92 $/kk ja säästä 82 %.

Hyvää

Todella laaja yhteysverkosto 140 maassa

Monipuoliset ominaisuudet

31 vuorokauden rahat takaisin takuu

24/7 live-chat

Tuki 5:lle laitteelle samanaikaisesti

Yksi markkinoiden edullisimmista vaihtoehdoista

Kiertää Netflixin maarajoitukset

Soveltuu P2P lataamiseen

Huonoa

Kerää istuntolokeja

Asiakaspalvelu saanut moitteita

Yhteysongelmat USA:n palvelimiin

PureVPN Esittely

PureVPN logo

PureVPN on jo vuodesta 2006 asti toiminut yritys, jonka kotipaikka on Hong Kong. Palvelu tarjoaa käyttäjilleen todella massiivisen yli 2000 palvelimen verkoston 140 eri maassa.

PureVPN on yksi markkinoiden edullisimmista VPN-palveluntarjoajista ja se on kiinnittänyt erityisesti huomiota palvelunsa monipuolisuuteen.

Tästä arvostelusta löydät kattavan tietopaketin PureVPN:stä. Lue arvostelun plussat ja miinukset ja päätä onko tämä VPN sinulle sopiva ratkaisu.

PureVPN Hinta

 

PureVPN hinta

Kuten jo yllä mainittiin, on PureVPN yksi markkinoiden edullisimmista VPN:stä. Palvelu tarjoaa tällä hetkellä 3 erilaista tilausvaihtoehtoa, jotka kaikki sisältävät samat monipuoliset ominaisuudet.

Tilausvaihtoehdot ovat seuraavat:

 1. Kuukausittainen tilaus hintaan 9.60 €/kk
 2. 5 vuoden tilaus hintaan 1.18 €/kk
 3. Vuoden tilaus hintaan 5.14 €/kk

Maksutapoja on todella paljon. Voit maksaa tilauksesi luottokortilla, PayPalillä, Cryptovaluutalla ja lukuisilla muilla tavoilla.

Siirry Tilaamaan PureVPN 82 % Alennuksella

Palvelun Ominaisuudet

Tämä on osa-alue missä PureVPN todella pääsee loistamaan. Se tarjoaa todella kattavasti ominaisuuksia VPN:lle.

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä Yli 2000
Valtioiden määrä 140
Laitetuki 5 laitetta samaan aikaan
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 31 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Kyllä
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Kyllä
Kerää VPN-lokeja Ei
Kill switch toiminto Kyllä

Näiden ominaisuuksien lisäksi PureVPN tarjoaa käyttäjälleen mm. seuraavia lisäominaisuuksia:

 • Rajoittamaton data
 • Armeijatason salaus
 • Turvattu Wi-Fi – Tee kaikista julkisista verkoista turvallinen VPN-yhteyden avulla
 • 24/7 live-chat tuki
 • Split tunneling – Valitse minkä datan haluat siirtää VPN:n kautta ja minkä oman ISP:n kautta
 • Anonyymi IP-osoite
 • Playstation ja Xbox- tuki

Yhteysnopeudet

Yhteysnopeus on luonnollisesti yksi tärkeimmistä asioista kun valitaan sopivaa VPN-yhteyttä. Joten laitoimme PureVPN:n nopeustestiin ja selvitimme miten tämä VPN pärjää nopeuden osalta.

Koska PureVPN tarjoaa todella kattavan yli 2000 palvelimen verkoston, niin lähtökohtaisesti tämä antaa odottaa että löydät itsellesi aina nopean palvelimen.

Testeissämme tämä osoittautui pääosin todeksi. Testasimme useaan eri paikkaan Euroopassa, Australiassa ja USA:ssa ja pääosin nopeus tippui VPN:n ollessa päällä ainoastaan hieman.

Törmäsimme kuitenkin yhteen negatiiviseen asiaan testissämme. Testatessamme nopeutta USA:ssa sijaitsevilla palvelimilla huomasimme että yhteyden latausnopeus tippui osalla palvelimista huomattavasti(jopa 60 %) verrattuna benchmark testinopeuteemme lähimmällä palvelimella.

Pystyimme silti katsomaan HD tasoista suoratoistoa myös näillä yhteyksillä mutta näin suuri nopeuden pudotus on silti selkeä miinus PureVPN:lle.

Lopputuloksena voidaan todeta että pääsääntöisesti PureVPN yhteysnopeus on hyvällä tasolla mutta ei aina. Tarjolla on nopeampia ja vakaampia yhteyksiä, kuten esim. ExpressVPN tai Surfshark.

Onko PureVPN Luotettava Ja Turvallinen?

PureVPN:n päämaja sijaitsee Hong Kongissa, mikä tarkoittaa sitä että se on 5/9/14- Eyes jurisdictionin ulkopuolella. Lähtökohtaisesti palvelu on erittäin hyvin salattu, sillä se käyttää 256-bittistä AES-salausta sekä SHA-1 todennusta suojauksessaan.

Yhtiö myös mainostaa sivustollaan että se on vahvistettu Ei-lokeja VPN-palveluntarjoaja. Tämä on tietenkin hyvä asia sillä yksityisyys on paremmin turvattu silloin kun käyttäjälokeja ei kerätä.

Kaivamalla asioita hieman syvemmältä alkaa kuitenkin löytyä asioita, jotka herättävät pieniä kysymysmerkkejä koskien PureVPN:n luotettavuutta.

Vaikka yhtiö mainostaa että se ei pidä lainkaan lokeja käyttäjistään, niin se pitää silti istuntolokeja. Tämä oikeutetaan sillä että he ovat tottuneita seuraamaan esim. kirjautumisyrityksiä ja istunnon kestoja. On kuitenkin hieman epäilyttävää että yhtiö joka mainostaa olevansa 100 % ”lokivapaa” kuitenkin pitää lokeja istunnoista.

PureVPN on myös todistetusti luovuttanut käyttäjätietoja vuonna 2017 FBI:lle tutkinnan yhteydessä, mikä myös herättää epäilyksen Ei-lokeja mainoksen paikkansa pitävyydestä.

Päällisin puolin PureVPN on erittäin hyvin salattu ja turvallinen VPN mutta valitettavasti pinnan alta löytyy asioita, jotka puhuvat sitä vastaan.

PureVPN ei kuitenkaan missään tapauksessa ole ainoa VPN-palvelu, jonka lokihistoria on hieman epäselvä. Tämä ei siis ole välttämättä asia minkä takia PureVPN kannattaa jättää laskuista pois.

Yhteys on kuitenkin loppujen lopuksi todella hyvin suojattu ja pärjää vertailussa hyvin suojaustasoltaan kaikkia VPN-palveluita vastaan.

Palvelun Käyttöönotto

Ensinnäkin täytyy todeta että PureVPN:n verkkosivusto on todella tyylikäs ja helppo navigoida. Kaikki tarpeellinen tieto on joko mainittu etusivulla tai löytyy nopeasti ja helposti parilla klikkauksella.

Myös PureVPN:n blogiin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos olet kiinnostunut esim. kyberturvallisuudesta tai haluat muuten vain lukea lisää toimialasta.

Itse palvelun käyttöönotto on todella helppo ja nopea prosessi:

 1. Valitse itsellesi sopivin paketti
 2. Valitse maksutapa
 3. Valitse haluamasi maksulliset lisäpalvelut(port forwarding, dedicated IP, DDos protection)
 4. Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi tiedot, millä pääset kirjautumaan ”member arealle”
 5. Kirjaudu member arealle ja valitse mille alustalle haluat palvelun ladata
 6. Paina lataa painiketta

Sovelluksen lataaminen kestää ainoastaan muutaman minuutin ja kun lataus on suoritettu sovellus on käytössäsi välittömästi.

Pidimme kovasti itse sovelluksesta ja sen helppokäyttöisyydestä. Sovellus on sekä visuaalisesti että käyttökokemukseltaan todella hyvällä tasolla sekä Windows versiossa että mobiilisovelluksissa.

Erityistä plussaa annamme PureVPN:lle siitä että voit heti avausvalikosta valita mihin käyttötarkoitukseen haluat VPN:ää käyttää. Käyttötarkoituksiksi tarjotaan seuraavia vaihtoehtoja.

 • Streaming
 • Internet Freedome
 • Security/Privacy
 • File Sharing
 • Remote/Dedi IP

Tämä on todella kätevä toiminto, sillä voit aina käytön aloittaessasi valita sopivan vaihtoehdon juuri siihen tarkoitukseen mihin sillä kerralla VPN:ää tarvitset.

Jos haluat esim. katsoa suoratoistoa, niin valitsemalla Streaming-vaihtoehdon pääset valitsemaan palvelimista jotka ovat juuri tähän käyttötarkoituksiin sopivia.

Kun olet valinnut sopivan palvelimen, niin pudotusvalikosta löydät myös muita asetuksia kuten käytössä olevan protokollan ja yksityiskohtaisempia turvallisuusominaisuuksia.

Jos haluat valita jonkin tietyn palvelimen jostain päin maailmaa, niin maailmankartta-välilehdeltä löydät kaikki tarjolla olevat palvelimet ympäri maailman.

Palvelimien Sijainnit

Palvelimien sijainnit

Kuten yllä jo mainitsimme, niin PureVPN:n palvelinverkosto on todella kattava. Palvelimia on yli 2000 kappaletta 140 eri maassa. Palvelimet sijaitsevat hyvin tasaisesti ympäri maapallon ja tarjolla on yli 300 000 IP-osoitetta, mikä takaa täyden pääsyn palvelimille vuorokauden kaikkina aikoina.

PureVPN Ja Netflix

PureVPN soveltuu mainiosti Netflixin maarajoitusten poistamiseen. Voit siis esim. katsella USA:n Netflixin sisältöä tämän VPN:n avulla. Yhdistäminen on helppoa ja tapahtuu seuraavasti:

 1. Valitse  Streaming vaihtoehto aloitussivulta
 2. Valitse Yhdysvalloissa sijaitseva palvelin
 3. Kirjaudu Netflixiin

Vaikka PureVPN:n avulla Netflixin maarajoitusten poistaminen on mahdollista, niin se ei välttämättä ole paras VPN tähän tarkoitukseen. Tämä johtuu siitä että nopeustesteissämme meillä oli jonkin verran yhteysongelmia juuri Yhdysvalloissa sijaitsevien palvelimien kanssa.

Netflixin katsominen siis onnistuu PureVPN:n avulla mutta jos haluat katsoa Netflixiä varmemmilla yhteyksillä, niin tällöin kannattaa tutustua myös NordVPN:ään ja ExpressVPN:ään.

Suomalaiset TV-ohjelmat Ulkomailla

Ulkomailla asuessa kannattaa valita VPN, joka mahdollistaa myös Suomalaisten TV-ohjelmien katselun ulkomailta käsin. PureVPN:llä on palvelimia myös Suomessa, joten tämä VPN on oiva vaihtoehto jos tarvitset yhteyttä tähän käyttötarkoitukseen.

P2P Lataus

PureVPN soveltuu mainiosti esim. Torrenttien lataukseen. Edelleen kätevän avausvalikon avulla voit valita ”File Sharing” vaihtoehdon, jonka kautta pääset valitsemaan juuri P2P lataukseen sopivan palvelimen.

Torrenttien lataukseen PureVPN on erinomainen vaihtoehto.

PureVPN:n Toimivuus Kiinassa

Useat VPN-palveluntarjoajat ovat olleet viime aikoina vaikeuksissa Kiinan tiukentuneiden tietoliikennelakien seurauksena eivätkä ole pystyneet tarjoamaan VPN-yhteyttä Kiinassa.

PureVPN pystyy kuitenkin kiertämään Kiinan palomuurin ja VPN-blokkaukset. Se tarjoaa myös palvelimia Kiinassa ja takaa näin hyvät ja nopeat yhteydet paikallisille verkkosivustoille.

Yhteenveto

Jos etsit edullista jamonipuolista VPN:ää, niin PureVPN on harkinnan arvoinen vaihtoehto. Sen monipuoliset ominaisuudet takaavat sen että palvelu soveltuu moneen käyttötarkoitukseen.

Palvelu on yksi markkinoiden edullisimmista ja tarjoaa todella kattavan palvelinverkoston.

Muita hyviä asioita tässä VPN:ssä ovat mm, Erittäin toimiva käyttöliittymä, Hyvät turvallisuus- ja salausominaisuudet, P2P latausta tukevat palvelimet, Netflixin maarajoitusten poisto, Toimivuus Kiinassa ja pääosin nopeat yhteydet.

Miinuspuolia löytyy kuitenkin myös. Palvelun luotettavuus on hieman kyseenalainen epäselvän lokikeräyksen ja nopeustesteissämme esiintyneiden ongelmien takia. Erityisesti USA:ssa sijaitsevilla palvelimilla oli nopeuden kanssa ongelmia testeissämme.

Tämän lisäksi PureVPN:n asiakaspalvelu on saanut moitteita jonkin verran. Tästä meillä ei kuitenkaan ole omakohtaista kokemusta.

Kaiken kaikkiaan PureVPN on houkutteleva vaihtoehto erityisesti hinnaltaan ja ominaisuuksiltaan. Luotettavuudessa esiintyvien ongelmien takia emme kuitenkaan varauksetta pysty sitä suosittelemaan, joten kannattaa vertailla myös muut VPN-palvelut.

Alla vielä plussat ja miinukset PureVPN:lle:

Plussat

Todella laaja yhteysverkosto 140 maassa
Monipuoliset ominaisuudet
31 vuorokauden rahat takaisin takuu
24/7 live-chat
Tuki 5:lle laitteelle samanaikaisesti
Yksi markkinoiden edullisimmista vaihtoehdoista
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Soveltuu P2P lataamiseen
Toimii Kiinassa

Miinukset

Kerää istuntolokeja
Asiakaspalvelu saanut moitteita
Yhteysongelmat USA:n palvelimiin

Siirry Tilaamaan PureVPN 82 % Alennuksella

PureVPN Kokemuksia

Onko sinulla kokemuksia tästä VPN-palvelusta tai haluatko esittää meille kysymyksiä?

Kommentoi alle kokemuksistasi ja napsauta samalla tähtiarvio PureVPN:lle.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: Purevpn.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

 

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää