SaferVPN kokemuksia – Onko tämä VPN hankkimisen arvoinen?

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

SaferVPN
SaferVPN Arvostelu
Arvio
4.4
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 0 (0 Arvostelua)

Yhteenveto

SaferVPN on suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja, joka pitää päämajaansa Israelissa. Se tarjoaa käyttäjilleen suhteellisen laajan palvelinverkoston 34 eri maassa kilpailukykyiseen hintaan. Palvelun ehdoton valtti on sen yhteysnopeudet sekä vahvasti salatut yhteydet. Voit myös kiertää tällä VPN:llä Yhdysvaltain Netflixin maarajoitukset sekä tutustua siihen ilmaiseksi 24h ilman luottokorttitietojen antamista.

Ota SaferVPN  käyttöösi 3 vuoden sopimuksella hintaan 2,50 €/kk ja säästä 81 %.

Hyvää

Todella nopeat yhteydet

Vahva salaus

Kilpailukykyinen hinnoittelu

Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla

Kiertää Netflixin maarajoitukset

24h ilmainen kokeilujakso

30 vuorokauden rahat takaisin takuu

5 laitetta samanaikaiseti

Kill switch ja WI-FI suojaus

Ei kerää käyttäjälokeja

24/7 asiakastuki

Huonoa

Ei toimi Kiinassa

Torrenttien lataus rajoitettua

Käyttöliittymä ei saatavilla Suomen kielellä

Ei kovin kattavasti lisäominaisuuksia

Kerää sessiolokeja

SaferVPN Esittely

SaferVPN logo

SaferVPN on suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja, joka pitää majaansa Israelissa. Israelin yksityisyyslait ovat vahvat, joten SaferVPN ei ole pakotettu pitämään käyttäjistään mitään lokeja tai säilyttämään IP-osoitteita.

Palvelu tarjoaa käyttäjilleen suhteellisen kattavan palvelinverkoston(+700 palvelinta) 34 maassa. Se on hinnoiteltu kilpailukykyisesti ja tarjoaa asiakkailleen myös 24/7 asiakastuen chatin välityksellä.

Tästä arvostelusta löydät kattavan infopaketin SaferVPN:n tarjoamista ominaisuuksista. Lue arvostelu ja päätä onko tämä VPN tarpeisiisi sopiva ratkaisu.

SaferVPN Hinta

Safervpn hinta

Palvelu tarjoaa asiakkailleen neljää erilaista tilausvaihtoehtoa. Voit tilata VPN-yhteyden käyttöösi kuukaudeksi, vuodeksi, 2 vuodeksi tai 3 vuodeksi.

Hintavaihtoehdot ovat seuraavat:

 • Kuukauden tilaus hintaan 12,95 $/kk
 • Vuoden tilaus hintaan 5,49 $/kk(Laskutetaan 65,88 $ vuoden välein)
 • 2 vuoden tilaus hintaan 3,29 $/kk(Laskutetaan 78,96 $ 2 vuoden välein)
 • 3 Vuoden tilaus hintaan 2,50 $/kk(Laskutetaan 89,99 $ 3 vuoden välein)

Kaikki tilausvaihtoehdot sisältävät 30 vuorokauden rahat takaisin takuun. Voit myös testata SaferVPN:ää ilmaiseksi 24h ajan ilman luottokorttitietojen antamista niin halutessasi.

Maksutapoina käyvät kaikki yleisimmät luottokortit, PayPal ja kryptovaluutat.

Siirry Tilaamaan SaferVPN 81 % Alennuksella

Palvelun Ominaisuudet

Jos tilaat palvelun, niin kaikkien pakettien mukana saat käyttöösi mm. seuraavat ominaisuudet:

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä Yli 700
Valtioiden määrä 34
Laitetuki 5 laitetta
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 30 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Kyllä
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Rajoitetusti
Kerää VPN-lokeja Ei
Kill switch toiminto Kyllä

Näiden perusominaisuuksien lisäksi VPN:stä löytyy seuraavia lisäominaisuuksia:

 • Automaattinen WI-FI suojaus(VPN yhdistyy automaattisesti kun esim. matkustaessasi yhdistät vaikkapa jonkin kahvilan verkkoon)
 • 24/7 live chat asiakastuki
 • Armeijatason salaus
 • Kaikki tärkeimmät salausprotokollat

SaferVPN Yhteysnopeudet

Testasimme yhteysnopeuksia eri palvelimilla ympäri maailmaa ja tulokset olivat todella vakuuttavat. Käytimme nopeustesteissä suosittua ja luotettavaa speedtest.net palvelua.

Alla testien tulokset:

Benchmark nopeus lähimmältä palvelimelta ilman VPN:ää:

VPN päällä Yhdysvalloissa sijaitseva palvelin:

VPN päällä Isossa-Britanniassa sijaitseva palvelin:

VPN päällä Australiassa sijaitseva palvelin:

Kuten yltä huomaa, niin hämmästyttävästi testatessa sekä Australiaan että Isoon-Britanniaa, latausnopeus oli nopeampi vs benchmark testimme ilman VPN:ää.

Normaalisti testeissämme latausnopeudet laskevat aina VPN:n ollessa päällä. On erittäin harvinaista että kauemmaksi testatessa VPN päällä nopeus päinvastoin nousee.

Myös Yhdysvaltoihin testatessa nopeus oli hyvällä tasolla laskien ainoastaan alle 20 %.

Testien perusteella voimme lämpimästi suositella SaferVPN:ää, jos yhteysnopeus on sinulle ratkaiseva tekijä VPN:n valinnassa.

* Huomioi että nopeustestien tulokset ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella eri käyttäjillä. Testaamme kuitenkin jokaisen VPN-palvelun samalla tavalla, joten testien tuloksia voidaan pitää suhteellisen luotettavina vertailuissamme.

Onko SaferVPN Luotettava Ja Turvallinen

Ensinnäkin VPN käyttää suojauksessaan 256 AES salausta sekä OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPsec ja PPTP protokollia. Suojauspuolella asiat ovat siis erittäin hyvin kunnossa ja eivät jää vertailussa kilpailijoihin nähden ollenkaan.

Se mikä ensisilmäyksellä hieman huolestuttaa on että yrityksen päämaja sijaitsee Israelissa. Israel ei tunnetusti ole poliittisesti mikään vakain maa, joten on syytä tarkastella että miten tämä vaikuttaa VPN-palveluita tarjoavan yrityksen toimintaan.

Pienen kaivelun jälkeen selviää kuitenkin että itseasiassa Israelissa on yhdet parhaimmista lainsäädöksistä VPN-palveluille, jos huomioidaan käyttäjien yksityisyys. Israelin hallituksella ei juuri ole lain suomia mahdollisuuksia seurata tai valvoa tavallisia kansalaisia.

Yhtiön sijaintia ei siis välttämättä tässä tapauksessa kannata säikähtää.

Palvelu tarjoaa ominaisuuksina myös Kill switch-toiminnon, joka katkaisee internet yhteytesi jos VPN-kaatuu ja automaattisen WI-FI suojauksen, joka yhdistää VPN:n automaattisesti kun esim. matkustaessasi käytät vaikkapa jonkin kahvilan tai hotellin verkkoa.

SaferVPN myös noudattaa toiminnassaan ”ei lokeja” periaatetta, mikä tarkoittaa sitä että sinua ei koskaan yritetä tunnistaa henkilökohtaisesti.

Palvelu ei kerää lokeja:

 • Lähde IP-osoitteestasi
 • VPN IP-osoitteestasi
 • Selaushistoriastasi
 • DNS kyselyistäsi
 • Henkilökohtaisesta datastasi
 • Metadatastasi

Palvelun ”Ei lokeja” periaatetta voidaan kuitenkin hieman kyseenalaistaa, sillä pienen kaivelun jälkeen selvisi että SaferVPN kuitenkin kerää jotain tietoja käyttäjistään.

Palvelun tietosuojalausunnon mukaan seuraavia lokeja kerätään:

 • Käyttösession alkamis- ja päättymisaika
 • Siirretyn datan määrä jokaisessa sessiossa
 • Mihin sijaintiin VPN on yhdistetty
 • Mistä maasta olet yhdistänyt VPN:ään

Vaikka ”Ei lokeja” lupaus ei näyttäisikään ihan täysin pitävän paikkaansa, niin emme kuitenkaan huolestuneet näistä kerätyistä tiedoista ja emme koe että ne vaarantavat käyttäjän yksityisyyttä oikeastaan millään tavoin.

Kaiken kaikkiaan suojaus ja turvallisuus ovat SaferVPN:n osalta vähintäänkin hyvällä tasolla.

Palvelun Käyttöliittymä

Safervpn käyttöliittymä

Kun olet tilannut SaferVPN:n, niin itse käyttöliittymän asentaminen haluamallesi laitteelle on erittäin helppoa. Saat tilauksen jälkeen sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset SaferVPN:n ”omille sivuillesi” ja voit ladata sovelluksen.

Kun sovellus on asennettu laitteellesi, niin se on heti käyttövalmis ja voit yhdistää haluamaasi sijaintiin.

Itse käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen ja myös visuaalisesti selkeä ja miellyttävä. Kaikki tarvittava löytyy muutamalla painalluksella eikä sovelluksen käyttöä tarvitse opetella muutamaa minuuttia kauempaa.

Päävalikosta voit valita palvelimen, johon haluat yhdistää tai käyttää automaattista yhdistämistä lähimpään palvelimeen.

Painamalla menu näppäintä pääset asetuksiin, josta voit mm. valita käynnistyykö sovellus automaattisesti, valita haluamasi protokollan, laittaa päälle automaattisen WI-FI suojan tai Kill switch toiminnon ja lähettää viestiä tukeen tai tehdä nopeustestin.

Sovellus on identtinen sekä mobiililaitteilla että tietokoneilla. Tästä tulee myös käyttöliittymälle ainoa miinus, sillä Windows versiossa sinulla ei ole mahdollisuutta suurentaa tai pienentää sovelluksen kokoa.  Käyttöliittymä on siis Windows versiossa suhteellisen pienikokoinen, joten tämä saattaa häiritä joitain käyttäjiä.

Kaiken kaikkiaa käyttöliittymä on kuitenkin erittäin toimiva ja helppokäyttöinen.

Palvelimien Sijainnit

Palvelimet

SaferVPN:n palvelinverkosto on suhteellisen laaja. Se tarjoaa käyttäjilleen yli 700 palvelimen verkoston 34 eri maassa. Palvelu ei kuitenkaan kuulu kaikista suurimpien(palvelinverkoston osalta) VPN-yhteyksien joukkoon. Esim. ExpressVPN ja NordVPN tarjoavat suuremman palvelinverkoston.

Palvelimet on ripoteltu suhteellisen tasaisesti ympäri maailmaa ja kattavat kaikki maanosat. Ainoastaan Afrikka on huonommin edustettuna, sillä sieltä löytyy tällä hetkellä ainoastaan yksi sijainti(Etelä-Afrikka).

SaferVPN Ja Netflix

Onnistuuko Netflixin maarajoitusten kiertäminen tämän VPN-palvelun avulla?

Vastaus on että kyllä onnistuu mutta ei kuitenkaan kaikilla palvelimilla. Tämä oli toki odotettavissa sillä Netflix yrittää aktiivisesti blokata VPN-palveluntarjoajien IP-osoitteita.

Kuitenkin se tärkein eli USA:n Netflixin maarajoitusten poistaminen onnistui mainiosti ”US streaming” palvelimella.

Jos kuitenkin haluat varmistaa että voit poistaa maarajoitukset mahdollisimman monen eri maan Netflixin osalta, niin tähän tarkoitukseen suosittelemme mieluummin ExpressVPN:ää, joka on testiemme perusteella paras VPN tähän tarkoitukseen.

Toimiiko SaferVPN Kiinassa?

Kiina on maa, jossa on tiukat ”sensorilait” VPN:n suhteen, joten on aiheellista tarkistaa että toimiiko SaferVPN Kiinassa?

Valitettavasti usean muun VPN:n tapaan myöskään SaferVPN ei ainakaan tällä hetkellä toimi kiinassa. Tämä on ongelmallinen ominaisuus sillä moni Kiinassa asuva ulkomaalainen tai turisti luottavat siihen että VPN toimii myös Kiinassa.

Jos siis olet Kiinassa tai olet sinne matkustamassa, niin tämä VPN ei ole sinulle oikea valinta.  Kiinassa toimivista VPN:stä voimme suositella ExpressVPN:ää.

(Koska tilanteet kuitenkin muuttuvat jatkuvasti ja emme ole matkustaneet Kiinaan viime aikoina, niin kommentoi ihmeessä alle jos sinulla on ajankohtaista kokemusta SaferVPN:n toimivuudesta Kiinassa.)

Suomalaiset TV-ohjelmat Ulkomailla

SaferVPN:llä on palvelimia myös Suomessa, joten tämän VPN:n avulla Suomalaisten TV-ohjelmien katselu ulkomailla onnistuu mainiosti.

Testeissämme sekä Ruutu, Areena että Cmore toimivat moitteetta ulkomailta käsin.

SaferVPN Ja Torrentit

Henkilökohtaisesti pidimme tätä osa-aluetta suurimpana miinuksena tämän palvelun osalta.

Vaikka Torrenttien lataus periaatteessa onnistuu tällä VPN:llä, niin se on hyvin rajoitettua. Ainoastaan yksi palvelin(Alankomaat) yrityksen yli 700 palvelimen joukosta toimii Torrenttien lataukseen.

Jos siis Torrenttien lataus VPN:n avulla on prioriteetti sinulle, niin emme voi suositella SaferVPN:ää vaan sinun kannattaa tutustua muihin VPN-palveluihin, joiden avulla Torrenttien lataus onnistuu paremmin.

Esimerkkeinä Torrenttien lataamiseen paremmin soveltuvista palveluista mainittakoon Surfshark, NordVPN ja ExpressVPN.

Yhteenveto

Kyseessä on hyvä ”perusVPN”, jonka vahvimpana valttina on yhteysnopeudet. Voimme suositella tätä palvelua sinulle, jos haluat käyttöösi erittäin nopean ja kilpailukykyisesti hinnoitellun VPN:n.

Myös palvelinverkosto on suhteellisen kattava, vaikka se ei ihan suurimpien palveluntarjoajien tasolle pääsekkään.

SaferVPN noudattaa toiminnassan ”Ei lokeja” periaatetta mikä on hyvä asia yksityisyyden suojan kannalta. Lisäksi yhteyksien suojaus on toteutettu todella mallikkaasti.

Negatiivisia puolia tässä VPN:ssä ovat ainakin se että se ei toimi Kiinassa ja Torrenttien lataus on rajoitettua. Myöskään lisäominaisuuksia ei ole tarjolla kovin kattavasti.

Suosittelemme tätä VPN:ää, jos nopeus on sinulle kaikista tärkein tekijä VPN:n hankinnassa. Jos kuitenkin haluat VPN:ltä kattavampia ominaisuuksia, niin kannattaa tutustua myös muihin VPN-palveluihin.

Voit halutessasi testata SaferVPN:ää täysin ilmaiseksi 24h ajan ja katsoa onko se sinulle sopiva VPN. Tätä ominaisuutta ei ole tarjolla kovin monella VPN-palveluntarjoajalla, joten palvelua kannattaa ainakin testata. Ilmainen testijakso ei vaadi sinulta luottokorttitietoja.

Alla vielä plussat ja miinukset SaferVPN:lle:

Plussat

Todella nopeat yhteydet
Vahva salaus
Kilpailukykyinen hinnoittelu
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla
Kiertää Netflixin maarajoitukset
24h ilmainen kokeilujakso
30 vuorokauden rahat takaisin takuu
5 laitetta samanaikaiseti
Kill switch ja WI-FI suojaus
Ei kerää käyttäjälokeja
24/7 asiakastuki

Miinukset

Ei toimi Kiinassa
Torrenttien lataus rajoitettua
Käyttöliittymä ei saatavilla Suomen kielellä
Ei kovin kattavasti lisäominaisuuksia
Kerää sessiolokeja

Siirry Tilaamaan SaferVPN 81 % Alennuksella

SaferVPN Kokemuksia

Onko sinulla kokemuksia SaferVPN:n käytöstä tai haluaisitko esittää meille kysymyksiä palvelusta?

Kommetoi alle kokemuksistasi ja napsauta myös tähtiarvio tälle VPN:lle.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: Safervpn.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää