Surfshark VPN kokemuksia – Takaako edullinen hinta laadun?

In VPN-arvostelut By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

Surfshark
Surfshark Arvostelu
Arvio
4.8
 • Palvelun Hinta
 • Ominaisuudet
 • Yhteysnopeus
 • Luotettavuus
 • Käyttöönotto
 • Mobiililaitteet
Käyttäjien Arvio 0 (0 Arvostelua)

Yhteenveto

Surfshark on vuonna 2018 perustettu uusi VPN-palveluntarjoaja. Vaikka se on vasta perustettu, niin se tarjoaa jo nyt todella kattavan yli 1040 palvelimen verkoston 61 eri maassa. Palvelu on yksi nopeimmista ja edullisimmista VPN:stä markkinoilla. Myös salaus on hoidettu asianmukaisesti ja ominaisuuksia on paljon. Täydellisen anonymiteetin lisäksi voit mm. Käyttää VPN:ää Kiinassa, kiertää Netflixin maarajoitukset, ladata Torrentteja tai vaikkapa katsella Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla.

Ota Surfshark  käyttöösi 2 vuoden sopimuksella hintaan 1,79 €/kk ja säästä 82 %.

Hyvää

Yksi markinoiden edullisimmista

Nopeat ja vakaat yhteydet

Kattava palvelinverkosto 61 maassa

Vahva salaus

Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla

Kiertää Netflixin maarajoitukset

Monipuoliset ominaisuudet

P2P lataus onnistuu

30 vuorokauden rahat takaisin takuu

Rajoittamaton määrä laitteita

Huonoa

Asiakaspalvelun Chat ei auki 24/7

Käyttöliittymä voisi olla visuaalisesti näyttävämpi

Surfshark VPN Esittely

Surfshark

Surfshark on markkinoilla suhteellisen tuore VPN-palveluntarjoaja mutta se on jo lyhyessä ajassa saavuttanut jalansijaa parhaiden VPN-palveluiden joukossa.

Palvelu tarjoaa käyttäjilleen suhteellisen kattavan palvelinverkoston. Palvelinten määrä on yli 1040 ja maita verkostossa on 61.

Otimme Surfsharkin arvosteluun ja testasimme palvelun ominaisuudet. Lue kattava arvostelu ja päätä onko Surfshark tarpeisiisi sopiva VPN.

Surfshark Hinta

Surfshark hinta

Shurfshark on hinnoitellut palvelunsa todella kilpailukykyisesti. Itseasiassa sen tarjoama 2 vuoden sopimus on tietojemme mukaan tämän hetken edullisin VPN markkinoilla.

Tilausvaihtoehdot ovat seuraavat:

 1. Kuukausittainen tilaus hintaan 9,89 €/kk
 2. 2 vuoden tilaus hintaan 1,79 €/kk(Laskutetaan 42,96 € kahden vuoden välein)
 3. Vuoden tilaus hintaan 4,99 €/kk(Laskutetaan 59,88 € vuoden välein)

Kaikki tilausvaihtoehdot sisältävät samat monipuoliset ominaisuudet. Maksutapoina Surfshark hyväksyy yleisimmät luottokortit, PayPalin, Google Pay:n, Kryptovaluutat ja Trustpayn.

Siirry Tilaamaan Surfshark 82 % Alennuksella

Palvelun Ominaisuudet

Surfshark tarjoaa käyttäjälleen todella monipuoliset ominaisuudet:

Ominaisuus Yksityiskohta
Palvelinten määrä Yli 1040
Valtioiden määrä 61
Laitetuki Rajoittamaton
Mobiililaitteet Toimii kaikilla alustoilla
Rahat takaisin takuu 30 vuorokautta
Netflix maarajoituksen poisto Kyllä
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla Kyllä
Torrenttien lataus Kyllä
Kerää VPN-lokeja Ei
Kill switch toiminto Kyllä

Näiden perusominaisuuksien lisäksi Surfshark tarjoaa käyttäjilleen mm. seuraavia lisäominaisuuksia:

 • Tuki Playstationille, Xboxille ja älytelevisioille
 • CleanWeb(Blokkaa mainokset, trackerit ja haittaohjelmat)
 • Whitelister(Valitse aplikaatioita tai verkkosivuja jotka ohittavat VPN:n)
 • HackLock(Tarkistaa sähköpostiosoitteen perusteella ovatko salasanasi eri paikoissa haavoittuvaisia ja tarvitseeko sinun tehdä muutoksia)
 • BlindSearch(Etsi verkosta ilman mainoksia, trackereitä tai lokeja)

Yhteysnopeudet

Miten Surfshark sitten suoriutuu nopeuden osalta?

Otimme palvelun testiin ja selvitimme miten tämä VPN pärjää nopeusvertailussa. Teimme ensin benchmark nopeustestin fyysisesti lähimmällä palvelimella, jonka jälkeen testasimme VPN päällä eri palvelimilla eri puolilla maailmaa.

Alla testin tulokset:

Benchmark nopeus lähimmältä palvelimelta ilman VPN:ää:

VPN päällä Isossa-Britanniassa sijaitseva palvelin:

VPN päällä Australiassa sijaitseva palvelin:

VPN päällä Yhdysvalloissa sijaitseva palvelin:

Testin tulokset ovat vakuuttavat. Voimme näiden tulosten perusteella suositella Surfsharkia lämpimästi, jos nopeus on ratkaiseva tekijä sinulle VPN:n hankinnassa.

Latausnopeudet laskivat maksimissaan alle 20 % Benchmark testistämme, mikä tarkoittaa sitä että esim. suoratoistojen katsominen HD-kuvanlaadulla ei jää VPN:n nopeudesta kiinni.

Surfshark menee heittämällä nopeimpien VPN-yhteyksien joukkoon testeissämme. Se ei jää paljoa testituloksissa vertailujemme nopeimmille palveluille eli SaferVPN:lle ja ExpressVPN:lle.

Tämän lisäksi yhteydet olivat vakaat eri palvelinten välillä. Testasimme esim. Yhdysvalloissa monta eri lokaatiota ja tulokset eivät vaihdelleet merkittävästi.

Surfshark tarjoaa käyttöliittymässään myös kätevän ”Connect to fastest server” pikavalinnan. Sinun ei siis tarvitse arpoa ja testata itse mikä lähellä sinua sijaitseva palvelin on nopein, vaan Surfshark tekee valinnan puolestasi.

Palvelun Luotettavuus Ja Turvallisuus

Surfshark on perustettu vasta vuonna 2018, joten on aiheellista tutustua myös tämän uuden VPN-palveluntarjoajan luotettavuuteen ja turvallisuuteen.

Yritys on rekisteröity Brittiläisille Neitsytsaarille, mikä on hyvä aisa sillä tällä alueella ei ole esim. käytössä lakeja jotka määräävät VPN-palveluita tarjoavan yrityksen keräämään lokitietoja käyttäjistään. Tässä mielessä Surfshark on siis hyvin turvallinen vaihtoehto, koska se ei kerää lokeja käyttäjistään.

Salauksessa palvelu käyttä armeijatason 256 AES salausta sekä OpenVPN- ja IKEv2 protokollia. Myös tässä vertailussa Surfshark pärjää mainiosti kilpailijoilleen ja takaa sen että selaat internettiä täysin anonyymisti.

Voit ottaa käyttöösi myös CleanWeb ominaisuuden, mikä estää esim. ponnahdusikkunat, trackerit ja haittaohjelmat selatessasi verkkoa. Myös tämä parantaa osaltaan turvallisuutta ja yksityisyyttä.

Käytössäsi on myös Killswitch- toiminto, jonka ollessa päällä internet-yhteytesi katkeaa automaattisesti siinä tapauksessa jos VPN-yhteys kaatuu.

Surfshark tarjoaa myös VPN:n ulkopuolisia lisäominaisuuksia, joista mainittakoon HackLock. Tämä on kätevä lisäpalvelu, jonka avulla voit tarkistaa että onko käyttämäsi sähköpostiosoite ollut käytössä jossain palvelussa, joka on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Palvelun avulla saat kuvan siitä että mihin palveluun sinun kannattaa mahdollisesti käydä vaihtamassa salasana.

Kesällä 2020 Surfshark on ottanut käyttöön alalla vielä harvinaisen 100% disketittömän palvelinverkoston, joka kattaa kaikki Surfsharkin +1700 palvelinta ympäri maailman. Tämä tarkoittaa sitä että mitään dataa ei koskaan tallenneta kovalevylle ja data tuhotaan automaattisesti kun palvelin käännetään pois päältä.

Tämä taas tarkoittaa sitä että Surfsharkilla käyttäjän yksityisyys on entistä enemmän taattu tulevaisuudessa. Surfshark pystyy tämän toimenpiteen ansiosta tarjoamaan palvelimia jatkossa myös esim. Hong Kongissa, missä muut palveluntarjoajat taas eivät pysty.

Kaiken kaikkiaan voimme suositella Surfsharkia myös turvallisuuden ja luotettavuuden puolesta.

Surfshark Käyttöliittymä

Surfshark käyttöliittymä

Palvelun tilaaminen on helppo ja nopea prosessi:

 1. Siirry Surfsharkin sivustolle ja valitse haluamasi paketti.
 2. Valitse haluamasi lisäpalvelut
 3. Maksa tilaus
 4. Saat sähköpostiin latauslinkit
 5. Lataa haluamallesi alustalle muutamassa minuutissa ja kirjaudu sisään
 6. Palvelu on käytössäsi

Surfsharkin käyttöliittymä ei brassaile visuaalisilla ominaisuuksillaan vaan on todella pelkistetty. Muutaman minuutin näppäilyn jälkeen käyttöliittymä käy tutuksi ja sitä on todella helppo käyttää.

Kaikki tarvittava löytyy muutamalla painalluksella. Voit yhdistää suoraan haluamallesi palvelimelle joko ”Fastest server” tai ”Nearest country” pikanäppäimillä tai vaihtoehtoisesti valita haluamasi lokaation valikosta.

Features painikkeen alta voit halutessasi laittaa päälle CleanWeb ja Whitelister toiminnot. Täältä näet myös HackLock ja BlindSearch lisäpalvelut jos olet aktivoinut ne tilauksesi yhteydessä.

Settings välilehdeltä taas pääset hallitsemaan tilisi asetuksia ja valitsemaan haluamasi suojausprotokollan. Samalta välilehdeltä voit myös kääntää päälle Killswitch toiminnon ja valita yhdistetäänkö VPN aina automaattisesti vai ei.

Mobiiliapplikaatio on lähes identtinen Windows-version kanssa ja sitä on yhtä lailla helppo käyttää.

Pidimme todella paljon yksinkertaisesta käyttöliittymästä. Jos negatiivisia puolia kuitenkin lähdetään hakemalla hakemaan, niin visuaalisesti käyttöliittymä voisi olla paremman näköinen ja Suomen kielen tuki puuttuu ainakin vielä. Eli Englantia on osattava Tämän VPN:n käytössä.

Palvelimien Sijainnit

Vaikka Surfshark on perustettu vasta vuonna 2018, niin se on onnistunut kasvattamaan palvelinverkostoaan hämmästyttävän nopeasti. Tällä hetkellä(marraskuu 2019) sillä on käytössään jo yli 1040 palvelinta 61 eri maassa.

Jos tämä kasvutahti jatkuu, niin on odotettavissa että se tulee saavuttamaan lähitulevaisuudessa nopealla tahdilla suuremman verkoston omaavia palveluita. Toki täytyy mainita että jo nyt palvelinverkosto pärjää kattavuudeltaan lähes kaikille VPN-palveluntarjoajille.

Itse palvelimet on ripoteltu suhteellisen tasasisesti ympäri maailman ja niitä löytyy jokaisesta maanosasta.

Surfshark Ja Netflix

Netflixin maarajoitusten poisto onnistuu Surfsharkin VPN:llä todella mainiosti. Pääset katsomaan USA:n Netflix sisällön lisäksi halutessasi Netflixin sisältöä myös 15 muusta maasta. Myös kaikki muut suositut suoratoistopalvelut toimivat tällä VPN:llä moitteetta.

Voit avata haluamasi maan Netflix sisällön yksinkertaisesti valitsemalla yhteyden haluamaasi maahan ja kirjautumalla sisään Netflix tilillesi.

Lue lisää artikkelistamme Netflix ja VPN.

VPN:n Toimivuus Kiinassa

Osalla VPN-palveluntarjoajista on ollut ongelmia Kiinan tiukkojen tietoliikennelakien ja VPN-bloggien johdosta eivätkä ne pysty tarjoamaan VPN-yhteyttä kiinasta käsin.

Luonnollisesti emme itse ole fyysisesti Kiinassa, joten emme itse pystyneet testaamaan tätä asiaa Surfsharkilla. Suosittu VPN-vertailuihin erikoistunut sivusto vpnmentor.com kuitenkin toteaa artikkelissaan että Surfshark toimii Kiinassa.

Jos olet Kiinassa ja sinulla on Surfshark käytössäsi, niin kommentoi tämän artikkelin alle sen toimivuutta siellä.

Luotamme kuitenkin nyt VPNmentorin asiantuntevuuteen ja toteamme että Surfshark toimii myös Kiinassa ennen kuin toisin todistetaan.

Voinko Katsoa Suomalaisia TV-ohjelmia Ulkomailla?

Kyllä voit!

Surfsharkilla on palvelimia myös Suomessa, joten TV-ohjelmien katsominen ulkomailta käsin onnistuu mainiosti. Testasimme Areenaa, Ruutua ja MTV Katsomoa yhteyden kanssa ja kaikki toimivat moitteetta hyvällä kuvanlaadulla.

Päivitys 24.6.2021: Olemme törmänneet ongelmiin Areenan kanssa Surfsharkin VPN:llä. VPN on estetty, joten todennäköisesti Areena on onnistunut bongaamaan Surfsharkin käyttämiä IP-osoitteita ja näin ollen blokannut ne. MTV katsomo ja Ruutu toimivat edelleen Surfsharkilla.

Jos olet ulkomailla ja Areenan katsominen on sinulle tärkeää, niin suosittelemme tähän tarkoitukseen joko Freedomea tai NorVPN:ää.

Onnistuuko Torrenttien Lataus

Torrenttien lataus onnistuu myös tällä VPN:llä. Surfshark tarjoaa latausnopeudelle optimoituja palvelimia, joiden kautta lataat torrentteja täysin anonyymisti.

Yhteenveto

Vaikka Surfshark on perustettu vasta vuonna 2018, niin se tekee silti todella hyvän vaikutuksen lähes kaikilla tavoin. Tutustuttamme palveluun nostamme sen heittämällä vertailujemme TOP 5 VPN-palveluiden joukkoon.

Hinnaltaan Surfshark on yksi edullisimmista VPN:stä. Jos teet 2 vuoden sopimuksen, niin saat palvelun käyttöösi ainoastaan 1,79 eurolla kuukaudessa.

Vaikka on kyseessä uusi palveluntarjoaja, niin siitä huolimatta sillä on jo nyt suurempiin kilpailijoihin nähden kilpailukykyinen palvelinverkosto 61 maassa.

Turvallisuus ja salaus ovat myös kunnossa. Surfshark noudattaa salauksessaan armeijatason 256 AES salausta ja OpenVPN- ja IKEv2 protokollia.

Myös yhteysnopeudet ovat todella mallikkaasti kunnossa. Testeissämme latausnopeus VPN-päällä laski eri puolilla maailmaa maksimissaan 20 % Benchmark testistämme, mikä on todella hyvä suoritus.

Lähes kaikista muista VPN:stä poiketen Surfshark tarjoaa rajoittamattoman laitetuen, mikä tarkoittaa sitä että saat käyttää ohjelmaa niin monella laitteella yhtäaikaisesti kuin haluat. Tämä on harvinaista, sillä yleisesti tuki on ainoastaan 3-7 laitteelle riippuen palveluntarjoajasta.

Muita hyviä puolia tässä palvelussa ovat mm. 30 päivän rahat takaisin takuu, kattavat lisäominaisuudet, toimivuus kiinassa, yhteensopivuus Torrenttien lataukseen, Netflixin maarajoitusten poisto etc.

Itseasiassa Surfsharkista on todella vaikeaa löytää huonoja puolia. Jos kuitenkin niitä aletaan etsimään kissojen ja koirien avulla, niin käyttöliittymä voisi olla visuaalisesti hieman parempi.

Palvelulla on käytössään Chat-ominaisuus verkkosivustolla mutta se ei ole auki 24/7. Tämä on siis toinen negatiivinen puoli koska asiakaspalveluun ei välttämättä saa heti yhteyttä kellon ympäri.

Positiiviset puolet kuitenkin ylittävät negatiiviset heittämällä tämän palvelun osalta ja voimme lämpimästi suositella Surfsharkia, jos tarvitset edullisen, nopean, turvallisen ja laadukkaan VPN-yhteyden.

Alla vielä plussat ja miinukset Surfsharkille:

Plussat

Yksi markinoiden edullisimmista
Nopeat ja vakaat yhteydet
Kattava palvelinverkosto 61 maassa
Vahva salaus
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Monipuoliset ominaisuudet
P2P lataus onnistuu
30 vuorokauden rahat takaisin takuu
Rajoittamaton määrä laitteita

Miinukset

Asiakaspalvelun Chat ei auki 24/7
Käyttöliittymä voisi olla visuaalisesti näyttävämpi

Siirry Tilaamaan Surfshark 82 % Alennuksella

Surfshark VPN Kokemuksia

Oletko käyttänyt Surfsharkia? Olitko tyytyväinen palveluun? Mitä toivoisit lisää palvelulta?

Kommentoi alle kokemuksistasi ja napsauta samalla tähtiarvio Surfsharkille.

Kiitos palautteestasi!

Lähteet: Surfshark.com

Tuoreimmat VPN-arvostelut:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää