7 syytä miksi VPN-yhteyttä kannattaa käyttää

In Blogi By VPNpalvelu.fi 17.5.2022

Miksi VPN:ää kannattaa käyttää

Virtual private network eli tuttavallisemmin VPN on helppo tapa suojata yksityisyys internetissä. VPN on edullinen, helppokäyttöinen ja tärkeä osa jokaisen tietokonetta tai älypuhelinta.

Palomuurin ja tietoturvan lisäksi sinulla tulisi olla VPN asennettuna, jotta pystyt pitämään jokaisen hetken internetissä mahdollisimman yksityisenä.

Tässä artikkelissa kerromme 7 syytä siihen, miksi jokaisella tulisi olla VPN-yhteys asennettuna tietokoneelle ja älypuhelimelle.

Löydä Itsellesi Paras VPN-yhteys

1. Selaa Internettiä Yksityisesti Julkisilla Wi-Fi Yhteyksillä

Kuvitellaan että olet kaupungilla tekemässä ostoksia ja pysähdyt kahville jonnekin. Huomaat että tarjolla on ilmainen Wi-Fi yhteys ja haluat yhdistää älypuhelimesi siihen. Näin meistä jokainen tekee lähes päivittäin.

Ongelmaksi tässä muodostuu se että on äärimmäisen riskialtista käyttää näitä julkisia Wi-Fi yhteyksiä ilman VPN:ää:

  1. Selailusi on salaamatonta ja salaamattomat yhteydet voi siepata kuka tahansa
  2. Virukset yhdeltä laitteelta kahvilassa voivat löytää tiensä reitittimen kautta myös sinun laitteellesi
  3. Ilmainen Wi-Fi saattaa olla ansa – Väärennetty yhteys, joka on tarkoitettu tietojen kalasteluun.

Kannattaa pitää mielessä se että myös täysin lailliset julkiset Wi-Fi yhteydet vaativat käyttäjiltään henkilökohtaisia tietoja kun kirjaudut niihin. Tätä dataa voidaan käyttää mm. netissä tekemiesi toimintojen jäljitykseen.

2. Poista Maakohtaiset Suoratoistojen estot

Oleskeletko missä päin maailmaa? Haluaisitko katsoa vaikkapa Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla? Tai ehkä olet Suomessa ja haluaisit katsella USA Netflixin sisältöä.

Kummassakin esimerkissä maakohtaiset suoratoistojen estot estävät sinua tekemästä näin. Helppo ratkaisu tähän on kiertää maakohtaiset estot VPN:n avulla.

Useimmilla VPN-palveluilla on satoja palvelimia eri maissa. Palvelimet sijaitsevat ympäri maailman, joten esim. tietokone New Yorkissa voidaan yhdistää palvelimelle Suomessa. Yhdistämisen jälkeen internetyhteytesi tulee Suomesta, joten Suomalaisten suoratoistojen katsominen on mahdollista.

3. Kierrä Valtioiden Sisäinen Sensuuri

Valtioiden hallituksilla on valta estää sinua pääsemästä tietyille verkkosivustoille. Esim. Kiinassa oleskellessasi sinulla on hyvin rajoitettu pääsy verkkosivustoille, joita käytät normaalisti päivittäin.

VPN:n avulla pystyt kiertämään nämä rajoitukset turvallisesti. Siirtyvä data on tällöin suojattua, mikä tarkoittaa sitä että teet kaiken internetselailun yksityisesti.

Näin pystyt tekemään tärkeät sosiaalisen median päivitykset ihan missä päin maailmaa tahansa.

4. Säästä Rahaa Verkkoshoppailussa

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, niin jotkut verkkokaupat ilmoittavat tuotteille eri hintoja riippuen sijainnistasi. Tämä pätee ihan mihin tahansa tuotteeseen, oli sitten kyseessä vaikkapa  vaatteet, autot tai hotellihuonevaraukset.

Voit todeta tämän itse ottamalla VPN-yhteyden käyttöön ja selailla verkkokauppojen hintoja eri sijainneista. Vaihda VPN palvelimen sijaintia, päivitä verkkosivu ja katso millä tavalla se vaikuttaa hintaan.

Tämä saattaa tietenkin olla aikaa vievää puuhaa, mutta se kannattaa sillä voit säästää parhaimmillaan satoja euroja.

5. Säästä Rahaa Lentolipuissa VPN:n Avulla

VPN ja lentoliput

Verkkokauppojen lisäksi myös lentoliput löytyvät usein eri hinnoilla eri sijainneista. Vaikka lennon lähtömaa ja kohdemaa pysyvät samoina, niin lentolipun hintaan saattaa vaikuttaa se mistä maasta katsot hintoja.

Parhaat hinnat löydät aina kokeilemalla eri sijainteja VPN:n avulla. Usein kuitenkin edullisimmat liput löytyvät kun asetat sijainnin johonkin ”köyhempään” maahan. Intia on tästä hyvä Esimerkki.

Lue lisää miten voit säästää satoja euroja lentolippujen hinnoissa

6. Salaa Kaikki Liikenteesi Automaattisesti

Tämä saattaa aluksi kuulostaa kuin suoraan jostain kyberrikollisuus TV-sarjasta, mutta VPN-yhteys tietokoneella tai älypuhelimella todella salaa kaiken datan mitä jaat verkkoliikenteessäsi.

VPN luo ”yksityisen tunnelin”, minkä läpi kaikki data lähetetään. Tällä tavalla myös julkiset Wi-Fi verkot voi tehdä turvalliseksi käyttää ja kaikki selaustiedot pysyvät piilossa hallituksen sensoreilta tai hakkereilta.

Kaikki VPN-palvelut tarjoavat käyttäjilleen sovelluksen, josta voit valita haluamasi palvelimen parhaillaan tuhansien eri vaihtoehtojen joukosta. Kaikki liikenne ohjataan valitun palvelimen kautta ja näin ollen varmistetaan selailun turvallisuus ja yksityisyys.

7. Lataa Torrentteja Yksityisesti VPN:n Avulla

Torrent

Torrenttien lataus on tunnistettu johtavaksi tavaksi rikkoa tekijänoikeuksia. Totuus on kuitenkin se että sitä käytetään niin laajasti myös laillisiin tarkoituksiin että sitä ei voida kieltää.

Esim. vaikkapa online pelit ja Windows 10 käyttävät P2P verkkoa ladatakseen päivityksiä. Latsisit siis Torrentteja laillisesti tai et, niin sinulla pitää olla oikeus tehdä niin yksityisesti ja turvallisesti.

VPN asennettuna voit pitää myös Torrentit yksityisinä. Joillain VPN-palveluilla on kuitenkin käytössä sääntöjä, joilla Torrenttien lataus saatetaan estää kokonaan tai joillain palvelimilla.

Jos siis haluat käyttää VPN:ää Torrenttien lataamiseen, niin kannattaa tutustua ensin siihen että mitkä palvelut tukevat Torrenttien latausta.

Lisää infoa asiasta löydät artikkelista: 4 Parasta VPN:ää Torrenttien Lataamiseen

Onko VPN Tosiaan Tarpeellinen?

Lyhyesti vastattuna kyllä on!

Jos olet edes hieman huolestunut siitä miten sinua seurataan internetissä tai haluat esim. poistaa erilaisia maarajoituksia, niin kannattaa vakavasti harkita VPN:n hankkimista.

VPN:n avulla suojaat yhdellä klikkauksella kaiken toimintasi ja voit selata internettiä huoletta. Parasta tässä on se että saat käyttöösi toimivan VPN-yhteyden muutaman kahvikupillisen hinnalla kuussa.

Vertaile siis VPN-palvelut ja valitse omiin käyttötarkoituksiisi sopivin!

Löydä Itsellesi Paras VPN-yhteys


Arvostele Artikkeli
Lähettää
Käyttäjien Arvio
0 (0 ääntä)

Tuoreimmat Blogikirjoitukset:

VPNpalvelu.fi

Jaa Tämä

Jätä Kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lähettää