Mikä On Paras VPN Kiinassa? Testasimme Suosituimmat VPN:t Ja Valitsimme 3 Parasta

Jos suunnittelet vierailua Kiinaan tai asut siellä, niin haluat varmasti myös säilyttää pääsyn länsimaisille verkkosivustoille, applikaatioihin ja palveluihin

Kiinan edistynyt internetsensuuri mitä myös "suureksi palomuuriksi" kutsutaan vaikeuttaa huomattavasti netin käyttöä. Blokattuja sivustoja ovat mm. Facebook, Google, Youtube, Whatsapp, Netflix ja Gmail.

Jos siis haluat käyttää nettiä normaalisti myös Kiinassa, niin tarvitset VPN-yhteyden. Ongelmana vaan on se että läheskään kaikki VPN:t eivät toimi luotettavasti Kiinassa.

Testasimme siis suosituimmat VPN:t ja valitsimme niistä 3 parasta vaihtoehtoa, jotka toimivat luotettavasti myös Kiinassa. Valitse alta itsellesi sopiva VPN Kiinaan tai jatka lukemista, niin saat lisää infoa VPN-yhteyksien toimimisesta Kiinassa.

ExpressVPN logo
Alk.

8,32 $/kk

 • Palvelimet: Yli 3000 palvelinta 94 maassa
 • Yhteysnopeus: 5/5
 • Laitetuki: 5 laitetta
 • Rahat takaisin takuu: 30 vuorokautta
 • Ilmainen kokeilujakso: -
 • Netflix maarajoituksen poisto: Kyllä
 • Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla: Kyllä
 • Torrenttien lataus: Kyllä
 • Suojaus: AES 256, RSA 4096 ja SHA 512

nordvpn
Alk.

3,17 €/kk

 • Palvelimet: Yli 5400 palvelinta 60 maassa
 • Yhteysnopeus: 4/5
 • Laitetuki: 6 laitetta
 • Rahat takaisin takuu: 30 vuorokautta
 • Ilmainen kokeilujakso: -
 • Netflix maarajoituksen poisto: Kyllä
 • Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla: Kyllä
 • Torrenttien lataus: Kyllä
 • Suojaus: AES 256, RSA 2048 ja SHA 2

Surfshark logo
Alk.

1,79 €/kk

 • Palvelimet: Yli 1040 palvelinta 61 maassa
 • Yhteysnopeus: 4/5
 • Laitetuki: Rajoittamaton
 • Rahat takaisin takuu: 30 vuorokautta
 • Ilmainen kokeilujakso: -
 • Netflix maarajoituksen poisto: Kyllä
 • Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla: Kyllä
 • Torrenttien lataus: Kyllä
 • Suojaus: AES 256

VPN:n Käyttö Kiinassa

VPN Kiina

Päästäksesi käsiksi blokattuun sisältöön Kiinassa tarvitset VPN-yhteyden. Todella moni VPN ei kuitenkaan toimi Kiinassa, joten me otimme testiin suosituimmat palveluntarjoajat ja katsoimme mitkä niistä toimivat parhaiten Kiinassa.

Kaikki esitellyt yhteydet on testattu Kiinasta käsin joulukuussa 2019 ja ne on todettu toimiviksi.

HUOM! Hanki ja asenna haluamasi VPN ennen Kiinaan matkustamista sillä lähes kaikki VPN-palveluntarjoajien sivut on blokattu siellä.

Alta löydät parhaat VPN:t Kiinaan ja huomioita niiden käytöstä siellä.

Top 3 VPN:t Kiinassa

1. ExpressVPN
(4,8/5)

ExpressVPN

ExpressVPN on mielestämme paras vaihtoehto Kiinaan. Toimii luotettavasti ja nopeilla yhteyksillä esim. Netflixin ja muiden blokattujen sivustojen avaamiseen. Kyseessä ei ole markkinoiden edullisin vaihtoehto mutta se on silti erittäin suosittu erityisesti Kiinassa asuvien ihmisten keskuudessa.

ExpressVPN:llä on todella suuri palvelinverkosto ja se takaa loistavat ja luotettavat yhteydet ympäri maapallon. Lisäksi se sallii 5 samanaikaista yhteyttä ja tukee kaikkia alustoja. 24/7 asiakastuki taas takaa sen että apu on saatavilla mihin kellon aikaan tahansa.

Jos olet ainoastaan lomailemassa Kiinassa etkä halua käyttää ExpressVPN:ää lomasi jälkeen, niin palvelulla on myös 30 vuorokauden "ei kysymyksiä" rahat takaisin takuu.

Plussat ja miinukset:

Todella laaja yhteysverkosto 94 maassa
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Katso Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla
Erinomainen salaus
24/7 asiakastuki live-chatin avulla
Ei kerää käyttäjälokeja
Nopeat yhteydet
30 vuorokauden rahat takaisin takuu
Toimii Kiinassa
Ei markkinoiden halvimpia VPN-palveluntarjoajia

Siirry Tilaamaan ExpressVPN 35 % Alennuksella

2. NordVPN
(4,8/5)

NordVPN

NordVPN ilmoitti vähän aikaa sitten että se toimii nyt myös Kiinassa, minkä pystymme testiemme perusteella vahvistamaan. Tämä on hyvä uutinen sillä NordVPN on hinta-laatu suhteeltaan VPN-vertailujemme paras vaihtoehto.

Se tarjoaa käyttäjilleen 6 samanaikaista yhteyttä eri laitteille yhdellä kilpailukykyisellä hinnalla. Palvelinverkosto on todella laaja ja kattaa tällä hetkellä jo 60 eri maata.

Yhteyksillä voit esim. ladata Torrentteja, katsella Netflix USA:a missä päin maailmaa tahansa ja avata kaikki blokatut verkkosivustot. Palvelu noudattaa toiminnassaan 100 % ei lokeja politiikkaa, joten se on myös yksityisyyden kannalta erittäin hyvä vaihtoehto

Ainoa miinus on se että NordVPN:n iOS applikaatio ei tällä hetkellä pysty kiertämään Kiinan suurta palomuuria. Jos sinulla on siis iPhone käytössä, niin esim. ExpressVPN on parempi vaihtoehto Kiinaan.

Plussat ja miinukset:

Kilpailukykyinen hinta
Erittäin kattava verkosto. Yli 5400 palvelinta 60 maassa
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Katso Suomalaisia TV-ohjelmia ulkomailla
30 vuorokauden rahat takaisin-takuu
Ei kerää lokitietoja
Laitetuki 6 laitteelle
Nopeat yhteydet
Toimii Kiinassa
Soveltuu Torrenttien lataamiseen
Karttapohjainen käyttöliittymä voi olla hieman kömpelö joissain tilanteissa
Ei PayPal- maksuominaisuutta

Siirry Tilaamaan NordVPN 70 % Alennuksella

3. Surfshark
(4,8/5)

Surfshark

Surfshark on suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja ja vuodesta 2019 lähtien sen yhteydet ovat toimineet myös Kiinassa. Surfsharkin hyvä puoli on erityisesti se että se on erikoistunut länsimaisten suoratoistojen kuten esim. Netflixin, Hulu:n ja BBC iPlayerin maarajoitusten poistamiseen.

Palvelu tarjoaa yhdellä tilauksella rajoittamattoman laitetuen, mikä on erittäin harvinaista. Saat siis samalla hinnalla käyttää applikaatiota niin monella laitteella kuin mahdollista, mikä tekee siitä oivan ratkaisun jaettavaksi esim. perheen kesken.

Palvelu on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu eikä se pidä käyttäjistään minkäänlaisia lokeja. Myös yksityisyys on siis taattu tämän VPN:n kanssa.

Plussat ja miinukset:

Yksi markinoiden edullisimmista
Nopeat ja vakaat yhteydet
Kattava palvelinverkosto 61 maassa
Vahva salaus
Suomalaiset TV-ohjelmat ulkomailla
Kiertää Netflixin maarajoitukset
Monipuoliset ominaisuudet
P2P lataus onnistuu
30 vuorokauden rahat takaisin takuu
Rajoittamaton määrä laitteita
Asiakaspalvelun Chat ei auki 24/7
Käyttöliittymä voisi olla visuaalisesti näyttävämpi
Käyttöliittymä ei saatavilla Suomen kielellä

Siirry Tilaamaan Surfshark 82 % Alennuksella

Toimiiko Ilmainen VPN Kiinassa?

Yleisenä sääntönä voidaan todeta että ilmaisten VPN-yhteyksien käyttöä kannattaa välttää Kiinassa. Mahdollisuudet Suuren Palomuurin ohittamiseen ilmaisen VPN:n avulla ovat todella pienet. Ja vaikka se onnistuisi, niin ilmaiset VPN:t saattavat mm. Toimia epäluotettavasti ja hitaasti, tarjota vain rajoitetun määrän dataa ja myydä netin käyttötietojasi kolmansille osapuolille.

Emme siis suosittele ilmaisen VPN:n käyttöä Kiinassa tai missään muuallakaan. Jos kuitenkin haluat testata luotettavan ja ilmaisen VPN:n toimivuutta Kiinassa, niin Windscribe on paras vaihtoehto mielestämme. Emme kuitenkaan pysty takaamaan tämän palvelun toimivuutta Kiinassa.

Suomalainen Freedome VPN Kiinassa

Jos käytössäsi on F-securen Freedome ja mietit sen toimivuutta Kiinassa, niin ei kannata odottaa liikoja.

Meillä ei ole tästä omakohtaista kokemusta mutta esim. tämän artikkelin perusteella toimivuus ei ainakaan kovin hyvällä mallilla ole. Artikkelissa todetaan että Freedome saattaa joissakin sijainneissa toimia Kiinassa mutta useimmiten ei.

Jos siis omistat Freedomen, niin suosittelemme vahvasti jotain muuta vaihtoehtoa Kiinaan matkustaessasi.

VPN Puhelimeen Kiinassa

Kaikki varteenotettavat VPN-palvelut tarjoavat applikaatioita älypuhelimiin, joten voit ladata ohjelman puhelimellesi aivan samalla tavalla kuin esim. kannettavalle tietokoneelle.

Ainoa asia mikä tulee ottaa huomioon on se että esim. NordVPN ei tällä hetkellä pysty avaamaan yhteyksiä Kiinassa iOS käyttöjärjestelmän applikaatiolla. iPhonen omistajana kannattaa siis valita ExpressVPN tai Surfshark.

Mikä On Kiinan Suuri Palomuuri?

Kiinan Suuri Palomuuri on lempinimi Kiinan edistyneelle internet sensuurille. Valtion omistamat palveluntarjoajat Kiinassa rajoittavat kaikkea internet-liikennettä esim. länsimaisille verkkosivustoille.

Suuri Palomuuri käyttää mm. seuraavia tapoja sensuroida nettiä:

 • IP blokkaus: Tietyn verkkosivuston omistamat IP-osoitteet mustalistataan ja näinollen pääsy niille estetään.
 • Avainsanojen suodatus: Mekanismit skannaavat tiettyjä herkkiä ja ei haluttuja avainsanoja tai hakulauseita. Palveluntarjoajat voivat estää tiettyjen avainsanojen esiintymisen esim. hakutuloksissa.
 • Manuaalinen suodatus: Kiinassa on 50 000 ihmisen suuruinen internetsensuuriin erikoistunut poliisiosasto, joka blokkaa IP osoitteita ja verkkosivustoja.

Suurin osa blokatuista sivustoista pysyy blokattuna ikuisesti mutta on myös verkkosivustoja, jotka on blokattu vain väliaikaisesti. Myös jotkut verkkosivustot saattavat olla blokattuina jossain Kiinan osavaltiossa mutta olla sallittuja toisessa osavaltiossa.

Et siis voi koskaan tietää että mille verkkosivustolle sinulla on pääsy missäkin päin Kiinaa. Onneksi VPN tarjoaa tähän ratkaisun.

  Miten VPN-yhteydet Kiertävät Palomuurin?

  VPN palomuuri Kiina

  Miten sitten on mahdollista että VPN:n avulla pystyt kiertämään suuren palomuurin? Tämä tapahtuu yksinkertaisesti siten että VPN-yhteys piilottaa todellisen sijaintisi ja selaamasi sisällön.

  Sisällön osalta data jota lähetät verkkosivustoilta on salattu jo ennen kuin se lähtee laitteeltasi. Sekoittamalla dataa ennen kuin se saavuttaa VPN-palvelimen jossain toisessa maassa varmistetaan se että suuri palomuuri ei voi päätellä mitä katselet internetissä.

  Sijainnin osalta VPN-palvelin toimii ns. "välikätenä" piilottaakseen internet liikenteen sijainnin. Esim. Jos yrität vaikkapa ladata Facebookkia suoraan, niin palomuuri tunnistaa tämän yhteyden ja blokkaa sen. VPN:n ollessa päällä taas palomuuri tunnistaa ainoastaan suojatun datan mikä menee palvelimelle. Datasi kulkee siis tätä kautta ja menee sen jälkeen Facebookkiin. Facebook taas lähettää dataa takaisin saman palvelimen kautta ja Kiina näkee ainoastaan että data tulee palvelimelta, ei Facebookista.

  Kiina toki pyrkii myös blokkaamaan VPN-palvelimia sitä mukaa kun se niitä tunnistaa. Tästä syystä VPN-palveluiden on aina oltava askeleen edellä suurta palomuuria jotta ne pystyvät pitämään yhteytensä ylhäällä Kiinassa.

  Jos VPN Ei Toimi Kiinassa Niin Yritä tätä

  Vaikka sinulla olisi kuinka luotettava VPN käytössä, niin joskus voi käydä niin että se ei silti toimi Kiinassa. Alla muutama asia mitä voit kokeilla saadaksesi yhteyden toimimaan uudelleen:

  • Vaihda yhteys toiselle palvelimelle
  • Vaihda käyttämääsi VPN protokollaa
  • Ohjaa yhteys porttiin 433

  OpenVPN on protokolla mitä lähes kaikki VPN:t käyttävät ja oikein asennettuna se pystyy ohittamaan Kiinan Suuren Palomuurin. Asia ei kuitenkaan aina ole näin, joten myös muita vaihtoehtoja on olemassa.

  SSTP protokolla Windowsille käyttää oletuksena porttia 433. Jos tämä portti blokataan, niin se käytännössä sitä että kaikki verkkosivustot jotka käyttävät HTTPS:ää blokkautuvat. Esim. ExpressVPN tukee tätä vaihtoehtoa, minkä takia se on yksi luotettavimmin Kiinassa toimivista VPN:stä.

  Vaikka Kiinassa on tiukka internetsensuuri, niin on epätodennäköistä että he lähtevät blokkaamaan kaikkia verkkosivustoja.

  Mitkä Sivustot Ovat Blokattuja Kiinassa?

  Alta näet suosittuja sivustoja, mitkä ovat tällä hetkellä blokattuja ilman VPN-yhteyttä.

  • Kaikki Googlen palvelut
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Tinder
  • Suuri osa uutismedioista
  • Snapchat
  • Skype
  • Whatsapp
  • Twitter
  • etc etc.

  Kuten yltä huomaat, niin jos matkustat Kiinaan ilman toimivaa VPN-yhteyttä, niin jäät melkoiseen uutispimentoon sosiaalisen median ja uutissivustojen osalta.

  Onko VPN Laillinen Kiinassa?

  Koska Kiinassa on todella tiukka internetsensuuri, niin on aiheellista kysyä että onko VPN:n käyttö laillista siellä?

  Vaikka Kiina on julkaissut tiedotteen jossa ilmoitetaan kampanjasta VPN-palveluiden sulkemiseksi Kiinan maaperällä, niin tiedotteessa ei todeta että itse VPN:n käyttäminen olisi laitonta. Vaikka länsimaisessa mediassa usein toisin väitetään, niin VPN:n käyttäminen Kiinassa siis ole laitonta.

  Tiedotteessa todetaan että VPN-palvelut eivät saa operoida Kiinassa ilman hallituksen lupaa mutta se ei vaikuta VPN:n käyttäjien lailliseen statukseen millään tavoin. Yksikään VPN-palvelu ei juuri tästä syystä pidä majaansa Kiinassa. Kun ne toimivat Kiinan alueiden ulkopuolella, niin ne eivät myöskään tarvitse lupaa toiminnalleen Kiinan hallitukselta.

  Vaikka itse VPN:n käyttö on Kiinassa laillista, niin tiedotteen perusteella voidaan odottaa että tulevaisuudessa Kiina pyrkii enenevissä määrin etsimään ja blokkaamaan eri VPN-palveluiden IP osoitteita.

  Yhteenveto

  Jos matkustat Kiinaan ja haluat käyttää esim. sosiaalista mediaa normaaliin tapaan, niin tällöin VPN on ainoa ratkaisu.

  Kiinaan matkustettaessa VPN kannattaa hankkia ja ladata tarvittaville laitteille jo ennen matkaa, sillä suurin osa VPN-palveluntarjoajien sivustoista on blokattu Kiinassa. Tämä tarkoittaa sitä että jos sinulla ei ole VPN:ää jo Kiinaan saapuessasi, niin et pysty sellaista myöskään siellä hankkimaan.

  Vaikka sensuuri on vahvaa Kiinassa, niin itse VPN:n käyttö on täysin laillista. Ei ole mitään todisteita että yksikään ihminen olisi joutunut vaikeuksiin Kiinassa VPN:n käytön takia. Voit siis suhteellisen huoletta käyttää VPN:ää Kiinassa.

  Huomioi kuitenkin että tämä sivusto ei anna lakiteknisiä neuvoja, joten VPN:n käyttö on aina omalla vastuullasi.

  Toivottavasti löysit tästä artikkelista itsellesi tarpeellisen infon VPN:n käyttämiseen Kiinassa. Napsauta alta vielä tähtiarvio artikkelille.

  Arvostele Artikkeli
  Lähettää
  Käyttäjien Arvio
  0 (0 ääntä)

  Päivitetty: Tammikuu 10, 2021

  Image

  Kuukauden Tarjous

  NordVPN tarjoaa juuri nyt palvelulleen huikeaa 70 %:n alennusta. Lunasta tarjous klikkaamalla alta.

  Hanki NordVPN

  Jaa Tämä